Başsavcıvekili: Karabulut Cinayetinde Yasaya Uygun Davranıldı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Orhan Kapıcı, Münevver Karabulut cinayeti davasında Hayyam Garipoğlu ve diğer hükümlüler hakkında yapılan infaz işlemlerinin yasaya uygun olduğunu belirtti.

Başsavcı Vekili Kapıcı, yasal sürecin devam ettiğini bildirdi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Orhan Kapıcı, Münevver Karabulut cinayeti davasında sanık olan Hayyam Garipoğlu'nun yurt dışına kaçtığı iddiaları üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Kapıcı açıklamasında, Münevver Karabulut'un kasten öldürülmesi olayında hükümlü Cem Garipoğlu'nun kaçmasına yardım etmek suçundan 3 yıl hapis cezası verilen Hayyam Garipoğlu'nun, yurt dışına kaçtığı ve kaçmasına göz yumulduğu şeklinde bir kısım yazılı ve görsel medyada haberler çıktığını ifade etti.

Kapıcı, ifadelere yer verdi: ''Davanın müdahil vekilince Hayyam Garipoğlu’nun kaçma hazırlığında olduğu yönündeki ihbarın doğruluğu araştırılmadan derhal yakalama emri çıkartmak yasal olarak mümkün değildir. Yakalama emri çıkartıldığında hükümlünün infazın erteleme hakkının yok olacağı, yakalamanın ancak çağrı kâğıdı çıktıktan sonra kaçma ihtimali veya kaçmış olmanın tespiti halinde çıkartılabilecektir.'' Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve karara bağlanan davanın Yargıtay incelemesinde olduğunu aktaran Kapıcı, açıklamasına şöyle devam etti: “Hükümlünün birçok kez yurt dışına çıkıp Türkiye'ye döndüğü, kararın kesinleştiği 28 Mart 2012 tarihinden sonra da birçok kez yurt dışına çıkıp geri geldiği anlaşılmaktadır.” Hayyam Garipoğlu'nun son olarak 21 Mayıs 2012 tarihinde yurt dışına çıkmasının kaçtığı anlamı taşımadığını ve bunun zorlama bir yorum olacağını anlatan Kapıcı, medyada yer alan haber ve yorumların gerçeği yansıtmadığını bildirdi .