Çocuk Parkı Yaptırmak İçin Çalışma Başlattı

Alanya Birleşik İş Adamları Derneği ile Alanya Belediyesi, depremden etkilenen Van'ın Erciş ilçesinde etüt merkezi ve çocuk parkı yaptırmak için çalışma başlattı.

ALBİAD Başkanı Ali Aslan Tuluk, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde 35 kişilik bir heyetle Van ve Erciş'i kapsayan 4 günlük bir ziyaret yaptıklarını söyledi.

Heyetin Van Valisi Münir Karaloğlu'nu ziyaret ettiğini ve bölge ile ilgili bilgi aldıklarını, ayrıca çeşitli incelemelerde bulunduklarını anlatan Tuluk, Van'da tarihi yerleri de gezdiklerini kaydetti.

Vali Karaloğlu'na, Erciş'te etüt merkezi ve çocuk parkı yaptırmak istediklerini söylediklerini, bunun memnuniyetle karşılandığını dile getiren Tuluk, yapılacak etüt merkezi ve çocuk parkının yerini belirleme çalışması yapıldığını kaydetti.

Vali Karaloğlu'nun Alanyalı işadamlarını Van'a yatırım yapmaya davet ettiğini vurgulayan Tuluk, ''Van'a, depremden dolayı mağdur olan bölge insanının yanında olduğumuzu göstermek ve bir nebze de olsa katkıda bulunmak amacıyla gittik. Ama asıl amacımız kardeşlik köprüleri kurmak, kardeşlik duygularını pekiştirmekti. Bu seyahate katılan herkese, bizi en iyi şekilde ağırlayan başta Valimiz sayın Karaloğlu, Van Sanayici İş Adamları Derneği Başkanı Ali Çiçeksoy olmak üzere bütün Van halkına teşekkür ediyorum'' dedi.

Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, da, yoğun işlerinden dolayı Van'a giden heyette bulunamadığını, ancak belediye olarak Erciş'e yaptırılması planlanan çocuk parkının yapımını üstlendiklerini söyledi.

Depremin ardından Van ve Erciş'ten gelen 5-6 bin civarında depremzedeyi ilçedeki oteller ve tesislerde ağırladıklarını anımsatan Sipahioğlu, ''Alanya ve belediye olarak deprem bölgesine para ve çeşitli yardım malzemeleri göndermeyi sürdürüyoruz. Biz üzerimize düşeni yaptık. Buradan bir köprü kurduk. Yaptırılacak olan etüt merkezi ve çocuk parkı da bölge halkına hayırlı olsun'' diye konuştu.

Kaynak: AA