Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz'ın Açıklaması

Samsun ile Ukrayna'nın ticaret, turizm ve kültür merkezi Odessa kenti arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Büyükşehir Belediyesi toplantı salonundaki protokol imza törenine, Samsun Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Odessa Bölge Konseyi Başkan Yardımcısı Mykola Tindyuk, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, iş adamları ile çok sayıda davetli katıldı.

Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Odessa'dan gelen heyeti Samsun'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, protokolün iki kent arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkilere katkı sağlayacağını belirtti.

Samsun ve Odessa'nın Karadeniz'in iki güzide kenti olduğunu vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

''Yıllardır çok uzak ülkeler ve şehirler gibi yaşadık. Son on yıl içerisinde dünya ülkeleri teknolojinin ve iletişim imkanlarının gelişmesiyle birbirine çok yaklaştı. Gelişmiş ulaşım imkanlarıyla birbirimize çok yakın olduğumuzu düşünüyorum. Bizi birbirimize yaklaştıran en büyük güç, birbirimize ihtiyacımızın olduğu bilincinde olmak. Bu işbirliği iki kentin büyümesine katkı sağlayacak. İnanıyorum ki bu protokolle iki kent birbirine daha da yakınlaşacak.''

Tindyuk ise işbirliği protokolünün iki kent arasındaki ilişkilerin gelişmesi açısından çok önemli olduğunu ifade ederek, protokolle iki kentin yakınlaşması adına büyük bir adım atıldığını kaydetti.

Program, konuşmaların ardından Yılmaz ve Tindyuk'un protokol metnini imzalamasıyla sona erdi .
Kaynak: AA