Türkmen Ressamlar, Erzurum'da Alan Çalışması Yaptı

"Türkmen Ressamlarının Fırçasından Erzurum" konulu resim ve alan çalışması yapmak üzere Erzurum'a gelen dört ressam Vali Sebahattin Öztürk'ü ziyaret edip, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Türkmen Ressamlar, Erzurum'da Alan Çalışması Yaptı
Türkiye'nin Türkmenistan Aşkabat Büyükelçisi Şevki Mütevellioğlu'nun yönlendirmesiyle Erzurum'a gelen Türkmen ressamlar Allamyrat Muhammedov, Gulnaz Rozykulova, Berdikuly Amansahatov ve Batyr Bekmuradov, Erzurum'un tarihi ve doğal güzelliklerini anlatan resim ve alan çalışması yaptı. Hafta başında Erzurum'a gelen misafir ressamlar eskiz ve fotoğraf çalışmalarını Türkmenistan'da yağlıboya tablolara çevirecek. Hazırlanan resimler daha sonra Aşkabat'ta sergilenecek. Erzurum resimleri ayrıca katalog haline getirilerek Erzurum'a gönderilecek. Vali Öztürk'a ziyaret eden ressamlar Erzurum'un açık hava müzesi olduğunu belirtti.

Rahat ve zengin bir tarihi bir ortamda resim eskizlerini çalıştıklarını dile getiren ressam Muhammedov, "Erzurum tarihi yönden oldukça zengin. Bu kadar tarihi bir zenginlik beklemiyorduk. Türkmenistan'dan 80 ressam 10 grup halinde Türkiye'nin 16 farklı ilini resmetmek için geldik. Erzurum'daki güzellik bizleri büyüledi. Yapacağımız tablolar en az Erzurum'u 100 yıl anlatacak." dedi.

Vali Öztürk ise Erzurum'un tarih boyunca bir çok kültür ve medeniyete ev sahipliği yaptığını kaydetti.

Vali Öztürk, konuk ressamlardan yapacakları eserlerin birer kopyalarını sergilenmek üzere Erzurum'a göndermelerini istedi. Konuk ressamlar daha sonra çeşitli çalışmalarıyla ilgili katalogları Vali Öztürk'e hediye etti .