Kck’dan Gözaltına Alınan Arkadaşları İçin Şölen Düzenlediler

Balıkesir'in Burhaniye ilçesindeki Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ilçe örgütü ile Balıkesir Gençlik Kolları, kültür şöleni düzenledi.

Kck’dan Gözaltına Alınan Arkadaşları İçin Şölen Düzenlediler
BDP Balıkesir İl Başkanlığı, programın KCK davasında gözaltına alınan 10 kişi için yapıldığını bildirdi. Burhaniye'deki bir düğün salonunda yapılan şölene Balıkesir ve çevre ilçelerden yaklaşık 900 kişi katıldı.

BDP’liler İzmir’den gelen ses sanatçısı Halit Bilgiç’in şarkılarıyla eğlendi. BDP İl Başkanı Turan Cengiz, "Biliyorsunuz 3 gündür Balıkesir’de her sene olduğu gibi rutin bir şekilde tutuklamalar, gözaltılar devam etmekte. 10 arkadaşımız gözaltına alınmıştır. Suçları pikniğe gitmek, piknikte şarkı söylemek. Kadına şiddet olaylarına karşı yapılan basın açıklamalarına katılmak. Yapacağımız bu şölen 10 arkadaşımızın şölenidir" dedi.

Balıkesir merkezde biri kadın 7 üniversite öğrencisi, Ayvalık'ta 1 kişi, Edremit'te 1 kişi ve Bandırma'da biri öğrenci 2 kişi olmak üzere toplam 11 şüpheli, Balıkesir Emniyet Müdürlüğüne getirilmiş, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgulamalarının ardından adli makamlara teslim edilmişlerdi. Balıkesir Adliyesi'nde savcılık tarafından alınan ifadelerinin ardından 11 şüpheliden biri kadın 4 şüpheli serbest bırakıldı. Savcı diğer 7 şüpheliyi tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk etti. Nöbetçi mahkemede ifadeleri alınan 5'i Balıkesir Üniversitesi'nde öğrenim gören öğrenci olmak üzere toplam 7 terör şüphelisi tutuklanıp cezaevine gönderildi .