Bakan Bayraktar, Kars Belediye Binasının Temelini Attı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Kars Belediyesi’nin hizmet binasının temelini attı.

Bakan Bayraktar, Kars Belediye Binasının Temelini Attı
Tören alanına yürüyerek giden Bakan Bayraktar, vatandaşlarla sohbet etti. Tören alanında folklor gösterisiyle karşılanan Bakan Bayraktar, "Kentsel dönüşüm yasasıyla birlikte Kars'a özel bir önem vereceğiz. Ayrıca tarihi yerlerinde restorasyonu devam ediyor. Kars'a gelen turist sayısı beşe katlanacak. Dolayısıyla kaşarımız, balımız daha çok satılacak. Hayvancılığımız, tarımımız daha çok gelişecek. Bunları yapmak için planlı programlı gidiyoruz" dedi.

AK Parti'nin milletin partisi olduğunu belirten Bayraktar, “Eğer bu parti ruh yapınızdan, duygu ve düşüncenizden, fikir yapınızdan doğmamış olsaydı, dünyaya böyle bir konum, böyle bir fotoğraf vermezdi. 25 milyar dolar olan ihracatını 135 milyar dolara çıkarmazdı. Dünya eğer önemli bir karar aldığında Türkiye'nin fikrine başvuruyorsa bu sizin sayenizde oluyor. Sizin dualarınız ve Allah'ın yardımı olmazsa bir adım atamayız. Niye Bu sizin sayenizde bereketleniyor" şeklinde konuştu.

AK Parti'ye ilk seçimde yüzde 34.4, ikinci genel seçimlerde 40'ın üzerinde, üçüncü seçimde de yüzde 50 oy verildiğini ifade eden Bayraktar, şunları söyledi: “Dünyada başka öreği yok, yüzde 50 oy aldı. Her iki vatandaştan bir tanesi sizin partinize oy verdi. Türkiye'nin, milletin partisine oy verdi. Kendisine, kalkınmaya oy verdi. İşte bu bakımdan sadece bu bakımdan sizin hizmetçiniz olmaya mecburuz. Daha önemlisi Kars'ta işsizlik var. İşsizliği bitirmek için çalışma yapıyoruz. Hayvancılığı geliştirmek için, turizmi arttırmak için çok ciddi çalışmalarımız var. Kars'ta pozitif ayrımcılık gözetmek suretiyle çok ciddi çalışmalar yapacağız. Bizim sizden isteğimiz sadece dua edin." Konuşmaların ardından Bakan Bayraktar, AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç, Vali Ahmet Kara ve Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ile birlikte hizmet binasının temelini attı.

Törenin ardından Kars Kalesi'ni gezen Bayraktar, Kentsel Tasarım Projesi ve Kentsel Dönüşüm Projesi’nin hayata geçirileceği bölgeleri inceledikten sonra kalede çay içti. Daha sonra Kars Belediyesi’ni ziyaret eden Bakan Bayraktar, uçakla İstanbul’a gitti .
Kaynak: İHA