Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Yüz Nakli Olan Turan Çolak'ın Annesi Antalya'ya Geldi

Maddi imkansızlıklar nedeniyle yüz nakli yapılan oğlu Turan Çolak'ın yanına gidemeyen anne Necibe Çolak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın talimatıyla Antalya'ya getirildi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde, Uşak'ta beyin ölümü gerçekleşen 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz'dan alınan yüzün nakledildiği 34 yaşındaki Turan Çolak'ın İzmir'in Kiraz ilçesinin Sırımlı köyünde yaşayan annesi Necibe Çolak ve amcası Mehmet Çolak, Antalya Karayolları Sosyal Tesisleri'ne yerleşti. AK Parti Kiraz İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz ve başkan yardımcıları Özcan Kaymak ile Hüseyin Bülbül tarafından özel bir otomobille Antalya'ya getirilen anne Çolak'ın, sabah hastaneye giderek oğlunun sağlık durumuyla ilgili bilgi alacağı bildirildi.

Anne Çolak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Antalya'ya gelmesini sağlayan Bakan Yıldırım ile AK Parti teşkilatına teşekkür etti. Başka türlü Antalya'ya gelmesinin mümkün olmadığını vurgulayan anne Çolak, ''Elimde avucumda yok. Başbakan da sağolsun, varolsun. Oğlumu görmek istedim, ona yardım edemedim'' dedi.

Çolak, 3 yaşındayken yüzü yanan oğlunun yeni yüzünü merak ettiğini ve onu görmek istediğini vurguladı. Oğlunu daha önce evlendirmek istediğini ancak yüzünün yanık olması nedeniyle evlendiremediğini anlatan anne Çolak, iyileşince evlendireceğini kaydetti.

Yoğun bakımda tedavi gören oğlunu bir süre göremeyeceğini ancak yarın hastaneye giderek sağlık durumuyla ilgili bilgi alacağını belirten Çolak, daha sonra memleketine döneceğini dile getirdi. Oğlunu uzun zamandır görmediğini ve Antalya'ya tek başına gelmesinden dolayı endişe duyduğunu vurgulayan Çolak, ''Nasıl geliriz diye düşünüyordum. Gazeteciler geldiler sağolsunlar, yardımcı oldular'' dedi.

Yeğeninin daha önce iki kez nakil için Antalya'ya geldiğini ancak nakil olamadığını belirten amca Mehmet Çolak da, '' diyordu. diyordu. Yeğenimin yüzünün düzelmesinden gurur duyuyoruz. Veren aileye de teşekkür ederim'' diye konuştu.

Aileyle Antalya'ya gelen AK Parti Kiraz İlçe Başkan Yardımcı Özcan Kaymak, Turan Çolak'ı uzun yıllardır tanıdıklarını belirtti.

Kaymak, ''Onun o gülen yüzünü görmek bizleri çok mutlu edecek. Sayın Bakanımız Binali Yıldırım da durumunu yakinen takip ediyor'' dedi.

Kaynak: AA