Kastamonu’da Keneye Karşı Önlemler Arttırıldı

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, son bir hafta içinde üç kişinin keneden hayatını kaybetmesi üzerine kene ile mücadele çalışması yapan kurumların temsilcileriyle bir araya gelerek bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Kastamonu’da Keneye Karşı Önlemler Arttırıldı
Son günlerde yaşanan kene vakaları ve yaşanan ölümler sonrası ilgili kurumlarla bir araya gelerek basın toplantısında değerlendirmede bulunan Vali Erdoğan Bektaş, bu işin şakası olmadığını, 3 vatandaşın keneden hayatını kaybettiği ve bunun için vatandaşları bilgilendireceklerini ifade etti.

Vali Bektaş, “Keneden vefat eden vatandaşımız var ama korunmak da mümkün. 7 kişi hastanede tedavi olup taburcu edildi. Vatandaşlarımız piknik yaparken, doğada gezerken kendilerini koruyacak. Paçalarını çorapların içine sokacak, kollarını bağlayacak. Yapılacak şey çok basit. Kene yapıştığını fark edince hemen sağlık kuruluşuna müracaat edecek” dedi.

İl Sağlık Müdürü Mustafa Yılmaz, keneden kurtulmak için yapılacak basit önlemler hakkında bilgi verirken, Tarım İl Müdürü İhsan Emirailoğu tarımla uğraşan vatandaşların risk altında olduğunu ancak küçükbaş ve büyükbaş hayvanların aşılanmasının devam edildiğini söyledi.

İl Müftüsü Dursun Ali Şeker ise, imamlara konuyla ilgili bilgi verileceğini ve keneden korunmak için yapılması gerekenleri cami cemaatine ve köylerde ve mahallelerdeki vatandaşlara anlatmasını isteyeceğini kaydetti.

Kaynak: İHA