Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Bozgeyik'in Açıklaması

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Kenan Bozgeyik, ''Aileyi korumak bizlerin üzerine düşen en önemli fonksiyonlardan birisidir'' dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Kayseri Valiliği, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Erciyes Üniversitesi'nin iş birliğiyle Sabancı Kültür Sitesi'nde düzenlenen Ulusal Aile Sempozyumu'nun açılışında konuşan Bozgeyik, bakanlık olarak aile konusunda koruyucu ve önleyici tedbirler aldıklarını ifade etti.

Aile Sosyal Destek Programı'nın hazırlandığını belirten Bozgeyik, programın Karabük ve Kırıkkale'de pilot olarak uygulamaya başlandığını söyledi.

Projenin ülke genelinde yaygınlaştırılacağını kaydeden Bozgeyik, şöyle konuştu:

''Aileyi korumak bizlerin üzerine düşen en önemli fonksiyonlardan birisidir. Bu kapsamda hazırlanan proje kapsamında da Karabük ve Kırıkkale pilot iller olarak belirlendi. Bu programda aileler taranarak hangi sosyal desteğe ihtiyacı olduğu tespit edilecek. Sosyal hizmet ve sosyal yardım ihtiyacı olan ailelere bakanlıkça destek verilecek. Eğitim, sağlık, iş ihtiyaçlarında da ilgili kurumlara yönlendirilecek. Böylelikle ailelerin sosyal sorunlarının çözülmesi hedefleniyor. Önümüzdeki yıl da yurt genelinde uygulamaya geçeğiz.''

Din Hizmetleri Genel Müdürü Yaşar Yiğit de Diyanet İşleri Başkanlığı olarak ailenin korunması adına her türlü faaliyete destek vereceklerini söyledi.

Sempozyuma ev sahipliği yapan Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur da toplumun önemli müesseselerinden ailenin geleneksel değerlerle yoğrulması gerektiğini ifade etti.

Aile kavramının yıllardır tartışılan bir konu olduğunu belirten Keleştemur, ''200 senedir sanat ve kültür unsurlarını oluşturamadık. Batı ise son yüzyıllarda ilerledi. Ancak aile sorunu devam ediyor. Batıda en ferah ülkeler aile sorunu yaşıyor. Bu müessese kayboldu, önlemler almaya başladılar. Toplumumuzun en iyi müesseselerinden olan aileyi kendi medeniyet değerlerimizin üzerine oturtup sürdürmemiz gerekiyor'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından, eşi Gülbeyaz Özmen'e böbreğini bağışlayan Ali Osman Özmen'e Bozgeyik tarafından plaket verildi.

Sempozyum yarın sona erecek .
Kaynak: AA