1. Ulusal İşitme Engelli Okulları Tiyatro Festivali Başladı

Türkiye’nin ilk engelli tiyatro festivali Antalya’nın Kepez ilçesinde düzenleniyor.

Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen 1. Ulusal İşitme Engelli Okulları Tiyatro Festivali, “Şımarık İspanyol Balığı” gösterisi ile başladı.

Kepez Belediyesi ve Antalya İşitme Engelliler İlköğretim Okulu işbirliği gerçekleşen organizasyonun açılış töreni Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural, öğretmenler ve festivalde oyunlarını sahneleyecek olan öğrencilerin katılımıyla yapıldı. Kaymakam Mehmet Ali Özyiğit, engelli bireylerin, toplumdan merhamet ve acınma beklemediklerini söyledi.

Protokol konuşmalarının ardından, Bursa Duyum İşitme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencileri, 'Şımarık İspanyol Balığı' adlı tiyatro gösterisinin sunumunu yaptı. Festivalde, Eskişehir Ahmet Yesevi İşitme Engelliler İlköğretim Okulu 15 Mayıs’ta, İstanbul Yeditepe Özel Eğitim Meslek Lisesi 16 Mayıs’ta, Kepez İşitme Engelliler İlköğretim Okulu 17 Mayıs’ta gösterilerini Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde saat 14.00’te sahneleyecek. Festival süresince misafir öğrenciler, Antalya’nın tarihi ve doğal güzelliklerini de gezecek .