Vali Eşi, Anneler Günü'nde Kimsesiz Çocukları Yalnız Bırakmadı

Siirt Valisi Musa Çolak’ın eşi Gülsüm Çolak, Anneler Günü kutlama programı kapsamında, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Yetiştirme yurdundaki kimsesiz çocukları ziyaret etti.

Vali Eşi, Anneler Günü'nde Kimsesiz Çocukları Yalnız Bırakmadı
Siirt Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen programa Vali Musa Çolak'ın eşi Gülsüm Çolak ile kurum müdürlerinin eşi katıldı.

Yetiştirme yurdunda kimsesiz çocuklarla yakından ilgilenen Vali eşi Gülsüm Çolak, çocuklarla sohbet edip beraber yemek yedi. Programda bir açıklama yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Sayın, böyle anlamlı günlerde yapılan ziyaretler ve sosyal etkinliklerin çocukların moral ve motivasyonlarının yanı sıra, kişisel gelişimlerine de önemli katkılar sağladığını söyledi.

Sayın, "Çocuklarımızı her zaman ziyaret ederek, destek olan başta Gülsüm Çolak hanımefendiye ve beraberindekilere teşekkür ederim” dedi.

Yetiştirme yurdundaki çocuklarla bir arada olmaktan çok mutlu olduğunu belirten Gülsüm Çolak ise fırsat buldukça bu ziyaretleri yaptığını söyledi.

Çolak, "Bu çocuklarımız bizim birer parçamız. Onları her zaman ziyaret ediyoruz, birlikte geziyoruz. Çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Ancak bu hafta Anneler Günü olması hasebi ile çocuklarımızı yalnız bırakmamak, kendilerine bir anne sevgisi kadar yakın olmak istedik. Devlet kimsesiz çocuklarımızın her türlü ihtiyaçlarını karşılıyor. Ancak çocuklarımıza verilmesi gereken en güzel şey sevgidir, hoşgörüdür” şeklinde konuştu

Kaynak: İHA