Şölenin Anısına Yaş Kütüğüne Plaket

Kütahya Simav’da bu yıl 17. düzenlenen Şairler Şölenine katılmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından gelen ünlü şairler Belediye Başkanı Kasım Karahan’ı makamında ziyaret ettikten sonra günün anısına yaş kütüğüne plaket çaktılar.

Şölenin Anısına Yaş Kütüğüne Plaket
Simav’da bulunmaktan son derece mutlu olduklarını dile getiren Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız, sanatçıları bir araya getiren Simav Belediye Başkanının davranışının tüm ülkeye örnek teşkil etmesi gereken asil bir tutum olduğunu kaydetti.

Türkiye’nin ünlü şairlerini ilçesinde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Karahan, “Bu yıl 17. düzenlediğimiz Şairler günümüzün anısına yaş kütüğümüze birlikte plaket çakmak bizim için de bir onurdur. Yazdıkları, çizdikleri, söylemleri ve yaşam biçimleri ile topluma örnek teşkil eden sanatçıya ve onun sanatına değer vermek bizim görevimiz. Sizleri aramızda görmekten vatandaşlarımla bütünleşmenizden çok büyük bir onur ve gurur duyuyorum. Umuyorum bu etkinliğimiz simav’ın tanıtımında önemli rol oynar. Sizleri artık misafir gibi değil fahri birer hemşerimiz gibi görüyorum” dedi.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen ünlü şairler önceden belirlenen program kapsamında bu akşam saat 21.00 de Eynal Kaplıcalarında düzenlenecek şiir dinletisine katıldıktan sonra yarın da Belediye Meydanında düzenlenecek Toplu Sünnet ve Büyük Hayır şenliklerine katılarak halk ile birlikte olacaklar.

Üç gün sürecek şölenin ardından şairler 13 Mayıs 2012 Pazar günü öğleden sonra ilçeden ayrılacaklar .
Kaynak: İHA