Selim’de Sokak Köpekleri Esnafın Korkulu Rüyası Oldu

Kars'ın Selim ilçesinde köylerden minibüslerle getirilerek şehir merkezine bırakıldıkları öne sürülen başı boş köpekler korku saçıyor.

Selim’de Sokak Köpekleri Esnafın Korkulu Rüyası Oldu
Sabahın erken saatlerinde sahipleri tarafından köylerden yolcu taşıyan minibüslerin bagajlarında torbalar içerisinde Selim'e getirilen köpekler ilçe halkına korku dolu anlar yaşatıyor.

Sayıları gün geçtikçe artan sokak köpekleri ilçe merkezinde başı boş dolaşarak adeta cirit atıyorlar. İlçenin en işlek bölgesi olan Halitpaşa Caddesi de son zamanlarda sokak köpeklerin çoğaldıkları görünüyor.

İlçe halkını korkutan sokak köpekleri, esnafı da tedirgin ediyor. Market ve dükkan sahipleri, bir an bile olsa dükkandan ayrılamadığını söyleyerek, "Sabahları işyerinin önüne konulan sandıklardan bile köpekler ekmek götürüyorlar. Dükkanı geç açacak olsak ekmeklerimizden oluyoruz" dedi.

Caddelerde işine giden vatandaşlar da köpek korkusundan zor anlar yaşadıklarını ifade ederken, yetkililerden köylülerin uyarılarak ilçe merkezine başı boş köpeklerin bırakılmasının önüne geçilmesini istediler .
Kaynak: İHA