Galatasaray Taraftarları Şampiyonluğu Kutluyor

Galatasaray’ın, Fenerbahçe ile 0-0 berabere kalarak şampiyon olması ardından yurtta olduğu gibi Bursa’da da şampiyonluk kutlamaları yaşandı.

Maçtan önce formalarını giyerek televizyonların başına geçen taraftarlar, maçı kendi takımlarının kazanacağı inancı ile maçı takip etti. Oldukça heyecanlı bir maç seyreden taraftarlar, bitiş düdüğü ile kendini dışarı atarak büyük sevinç yaşadı.Araçlarına binen bazı taraftarlar ise bayrakları ile şampiyonluk sevinci yaşadı. Çaldıkları kornalarla sevinçlerini gösteren Galatasaraylı taraftarlar, Heykel ve Altıparmak ile şehir meydanında kutlama yaptı.

Bu sırada Bursaspor taraftarları ise sokaklara çıkarak sevinç gösterilerini engelledi. Yer yer yolları kapatan Bursaspor taraftarları gördükleri Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarlarına saldırmak istedi. Sevinç gösterilerinde bulunan Galatasaray taraftarlarının içinde bulunduğu araçlara saldıran Bursaspor taraftarları, araçların camını kırdı. İçinde bayan ve çocukların da bulunduğu araçlara saldıran Bursaspor taraftarları, polisin geniş güvenlik önlemleri altında dağıtılmaya çalışıldı. Özellikle Heykel ve şehir meydanında bazı Galatasaray taraftarlarına saldıran Bursaspor taraftarları, polis tarafından engellenmeye çalışıldı. Bazı Galatasaray taraftarlarını ise Bursasporluların elinden polis kurtardı. Bu arada, bazı Bursaspor taraftarlarının, Galatasaray taraftarını uzaklaştırmaya çalışan polis ve gazetecilere rastgele bira şişesi atması büyük tehlike oluşturdu.

“BURSA 'DA BAZI KİŞİLER YARALANDI”
Bu arada, Bursa 'da sevinç gösterileri ve maç sonrasında taraftarlar arasında çıkan kavga sonrasında bazı kişiler hafif şekilde yaralandı. Görükle'de şampiyonluk düdüğünün ardından Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarlarının kavgası sonrasında 3 kişinin hafif bir şekilde yaralandığı belirtildi.Edinilen bilgiye göre; merkez Nilüfer ilçesi Uludağ Üniversitesi Görükle Mahallesi'nde binlerce üniversite öğrencisi maçı kafelerde ve çay bahçelerinde izledi. Bitiş düdüğünün ardından sevinç kutlaması yapan Galatasaraylı taraftarlar ile sarı lacivertli fanatikler kavgası yaşandı. Tarafların birbirlerine meşale ve pet şişelerle saldırması sonrasında bazı taraftarların hafif şekilde yaralandığı öğrenildi.