Çubuk Belediye Başkanı Özden, Anneler Günü ve Engelliler Haftası'nı Kutladı - Ankara

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Anneler Günü ve Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Özden, mesajında, annelerin hakkının hiçbir zaman ödenemeyeceğini, varlıklarıyla güç veren annelerin, yaşam boyu yol gösterici olduğunu belirtti.

Özden, annelerin, sundukları karşılıksız sevgi ve şefkatin ve topluma faydalı bireyler olarak yetiştirmek için sarf ettikleri çabanın, dünyada yeri doldurulmayacak önemli fedakarlık örneklerinden olduğunu vurguladı.

Toplumsal dayanışmanın ve toplumun temelini aile, bir ailenin temelini de annelerin oluşturduğuna dikkati çeken Özden, mesajında şunlara yer verdi:

''Peygamberimizin, hadisine muhatap olma şerefine mazhar olan annelere olan gönül borcu ödenemez. Ömrünü çocuklarına adayan, fedakar, cefakar annelerimizin anneler gününü kutluyor, annelerimizin kıymetini her gün bilinmesi gerektiğini bir kez daha belirtmek istiyorum.''

Özden, mesajında Engelliler Haftası'nı da kutlayarak, engellilere acımak, onlara bakıp duygulanmak yerine, engellileri sahip çıkarak yardımcı olunması gerektiğini bildirdi.

Özden, engellilerin, toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak, desteklemek, önlerindeki tüm engelleri kaldırmak, Kaliteli Yaşam sürebilmelerini sağlamak, aynı zamanda onlara hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermenin herkesin sorumluluğu olması gerektiğini kaydetti .
Kaynak: AA