Bem-Bir Sen'den Geleneksel Dayanışma Gecesi

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Hizmet Sendikası (Bem-Bir Sen) Siirt Şubesi tarafından geleneksel hale getirilen dayanışma gecesi bu yıl da düzenlenen bir etkinlikle gerçekleştirildi.

Bem-Bir Sen'den Geleneksel Dayanışma Gecesi
Bir düğün salonunda gerçekleştirilen geceye katılan sendika Genel Başkanı Mürsel Turbay, sendikayı hiçbir zaman tehdit aracı olarak görmediklerini ve hizmet sendikacılığına önem verdiklerini söyledi.

Turbay, “Bizim şiarımız yalnızca ücret veya eylem sendikacılığı değildir. Bu ülkede kardeşi kardeşe kırdıran maalesef sivil toplum kuruluşları vardır. Bu gün bunları görüyorsunuz ki ister çevik olsun ister atik olsun, hepsi bir bir hesap veriyor ve hesap vermek zorundadır. Öyleyse biz sadece eylem sendikacılığı yapalım demeyelim. Memur Sen kurulduğu günden bu yana hizmet sendikacılığını ön plana çıkaran, diklenmeden dik duran bir sendikacılık anlayışı sergilemiştir. Toplumun duyarlı olduğu konularda duyarlılığını dile getirmiştir. Ortak akıl mitingleri ile birlikte bu ülkede her on yılda bir, bu ülke insanına eziyet eden, sindiren, kardeşi kardeşe kırdıran zihniyetlerin karşısında olmuştur. Bundan sonra da olmaya devam edecektir. Biz kardeşliği önemsiyoruz” dedi

Sendikanın Siirt Şube Başkanı Sabit Sevgili de yaptığı konuşmada sosyal denge sözleşmesini imzaladıkları için Vali Musa Çolak ve İl Genel Meclisi Başkanı Fırat Soysal'a teşekkür etti. Geceye Vali Musa Çolak, İl Genel Meclis Başkanı Fırat Soysal, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Kurtuluş kamu kurum ve kuruluş müdürleri, Memur Sen İl Başkanı M. Beşir Özyeşil, AK Parti İl Başkanı Ali İlbaş ve sendika üyesi memurlar katıldı .
Kaynak: İHA