Siirt'te Coğrafi Bilgi Sistemi Anlatıldı

Siirt Valiliği'nce kurulması planlanan, Coğrafi Bilgi Sistemi kamu kurum ve kuruluş temsilcilerine anlatıldığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, toplantıya, Vali Musa Çolak ve Özel idare Genel Sekreteri Mahmut Kurtuluş ile kamu kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katıldığı belirtildi.

Açıklamada, CBS'nin uygulamaları ve sistemde kullanılan yazım modüllerinin anlatıldığı toplantıda konuşan Vali Çolak'ın şunları söylediği kaydedildi:

''Coğrafi Bilgi Sistemi, İl Özel İdarenin sorumluluk sınırları içerisinde bulunan görevleri, çağın gereklerine uygun bir şekilde yerine getirilebilmesi, yönetebilmesi ve denetleyebilmesi bakımından oldukça önemli bir projedir. Web tabanlı Coğrafi Bilgi Sistemi projesinin kurulması, vatandaşlarımızın ildeki tüm kamu yatırımlarını görebilecekleri gibi, ilimizin coğrafi bilgileri de karşılarına çıkacaktır. Coğrafi Bilgi Sistemi ile köy yolları, içme suyu, kanalizasyon ve sulama bilgilerinin girişi, Web üzerinden harita destekli sorgulaması ve raporlanmasıyla Siirt ile ilgili görmek istediğiniz her bilgiyi göreceksiniz.' '
Kaynak: AA