Van'da ''Engelliler Haftası'' Dolayısıyla Yapılan ''Temsili Askerlik'' Uygulaması

Van'da ''Engelliler Haftası'' dolayısıyla yapılan ''temsili askerlik'' uygulaması kapsamında 12 engelli askerlik heyecanını yaşadı.

İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törende, zihinsel, bedensel ve çeşitli nedenlerle askerlik vazifesini yapamayan 12 kişi temsili askerlik için hazır bulundu.

Saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı'nın okuyan engelliler, Türk bayraklı masaların üzerine ellerini koyarak askerlik yemini etti.

Törende konuşan İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Coşkun Doğan, anayasada vatan hizmetinin her Türk'ün hakkı ve görevi olarak belirlendiğini ifade etti.

Doğan, askerlik görevinin ''asker millet'' kavramının dünyadaki yegane örneğini teşkil eden Türk milleti için onur vesilesi olduğunu söyledi.

Askerlik Kanunu kapsamında silah altına alınması mümkün olmayan, törende yemin eden askerlere seslenen Doğan, şunları kaydetti:

''Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bir parçası olan Türkiye Cumhuriyeti jandarması saflarında temsili askerlik görevini yerine getirmek için Mehmetçik elbiselerini giyerek burada yemin edeceksiniz. Bir kısmınız doğuştan bir kısmınız hayatın belli bir sürecinden sonra geçirdiği rahatsızlık nedeniyle kaderin bu cilvesiyle yaşamak zorunda kaldınız. Yaşama sımsıkı sarılmanız, içinizdeki umudu hiç kaybetmemeniz ve hayata tutunma adına gösterdiğiniz azim ve özveriyle hepimize örnek teşkil ediyorsunuz.''

Daha sonra, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Erhan Vural ile Yarbay Doğan, yemin eden engellilere tezkere verdi.

Engelliler, bu günü kendilerine yaşattıkları için komutanlara teşekkür etti .
Kaynak: AA