Polisin İşaret Dilli Tiyatro Oyunu Beğenildi

Kırıkkale'de Türk Polis Teşkilatı’nın 167. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikler devam ediyor.

Polisin İşaret Dilli Tiyatro Oyunu Beğenildi
İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polislerin işaret dili ile sergiledikleri tiyatro gösterisi büyük beğeni topladı.
İl Halk Eğitim Müdürlüğü'nün açtığı kursta Türk işaret dili eğitimi alan İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 34 polis memuru, engelliler için işaret dili ile tiyatro oyunu hazırladı. Kültür Merkezi’nde sergilenen oyun, izleyenlerin beğenisini kazandı. Oyunun ardından 120 saatlik işaret dili kursuna katılan polislere sertifikaları verildi.

Oyuna Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Polis Okulu Müdürü Ali Yaşar Ayvaz, polis okulu öğrencileri, birim müdürleri, çok sayıda işitme ve bedensel engelli vatandaşlar katıldı.

Oyunda işitme engelli bir vatandaş, otomobiline çarpan kişinin bulunması için kazanın olduğu bölgedeki Çocuk Şube Müdürlüğü'ne müracaat ediyor. Ancak burada görevli polis işitme engelli vatandaşın işaret dili ile anlattığı derdini bir türlü anlamıyor. Kısa bir süre sonra odaya şube müdürü giriyor. Şube müdürü de anlamayınca aklına halk eğitim merkezinde işaret dili kursuna katılan bir polisin olduğu geliyor. Hemen işaret dili kursu alan polis çağrılıyor ve işitme engelli vatandaşın anlatmak istediği konu öğreniliyor. Çocuk Şube Müdürü güvenlik ve mobese kameraları tarafından çekilen kayıtların incelenmesi talimatını veriyor. Derdini işaret dili bilen polisin gelmesiyle anlatabilen işitme engelli vatandaş mutluluktan adeta havaya uçuyor.