Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Bilgen Can'dan Açıklama

Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Bilgen Can, iri memenin bir hastalık olduğunu belirterek, bu hastalığında plastik cerrahi ile meme küçültme yöntemine gidebileceğini söyledi.

Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Bilgen Can'dan Açıklama
Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi ek hizmet binası plastik cerrahi kliniğinde, bedene göre meme küçültme operasyonu yapıldığını belirten Can, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi Bölümü mezunu ve ihtisasını da İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tamamlayarak, Kastamonu'ya Plastik Cerrahi Uzmanı olarak atandı. Dr. Bilgen Can, göreve başlar başlamaz iri memeli kadınlara çağrıda bulunarak, meme küçültme operasyon ücretlerini SGK'nın karşıladığını, meme küçültme ve irimeme hastalığı ile ilgili kadınlara bazı hatırlatmalarda bulundu.

Can, halk arasında iri meme olarak bilinen meme hipertrofisinin her yaştaki bayanı etkileyebilen oldukça yaygın bir rahatsızlık olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Sebebi net olarak ortaya konmamakla birlikte, meme dokusunda östrojen hormonuna artışını bu hastalıkta rol oynadığı düşünülmektedir. Etkilenen bayanlarda, orta yaşlarda, belirgin hale gelen sırt ve boyun ağrısı hastanın başlıca şikayetlerdir. Bunun yanı sıra omuzlarda sütyen askısı izinin çıkması, omurgada eğrilik ve kambur vücut duruşu,yaşın ilerlemesi ile daha da bu hastalık belirgin hale gelir. Ayrıca yaz aylarında meme altlarında pişik, akıntı ve kötü koku yaratması hijyenik ve toplum içinde hastayı zor duruma sokan sorunlara yol açmaktadır."

Bu şikayetleri önlemeye yönelik olarak, meme küçültme operasyonları SGK kapsamında devlet hastanesinde plastik cerrahi kliniğinde çok rahatlıkla sorunsuz bir şekilde gerçekleştirildiğine dikkat çeken Can, şunları kaydetti: "Ortalama 3- 4 saatlik bir operasyon ile iri ve sarkık memeler, hastanın beden yapısına uygun büyüklüğe ve estetik görünüme kavuşturulmaktadır. Operasyon sonrası hastalarda sırt boyun ağrılarının azalması egzersiz kapasitesinde artma, nefes alışverişte rahatlama ve en çok dile getirilen memnuniyetler arasındadır. Operasyon sonrası ağrıları azalan, meme altı pişiği ve akıntısı düzelen hastalar yeni durumlarını yüküm hafifledi şeklinde özetlemektedir. Bu durum hastanın gündelik hayattaki uyum ve yaşamkalitesini artırmaktadır. "
Kaynak: İHA