Kamu Görevlisinin 'Temizlik' Duyarlılığı

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Eğitim Hizmetleri biriminde sözleşmeli personel olarak çalışan Hikmet Bingöl, çevre temizliğine olan duyarlılığı ile herkese örnek oluyor.

Çalıştığı kurumun duvarına "Niğde'yi seviyorum, herkese örnek oluyorum" ibaresinin yer aldığı pankart asan Hikmet Bingöl, görevi olmamasına rağmen, kendi kurumu ve çevresini süpürge ve kürekle her gün temizliyor.

Daha önce MEDAŞ'ta çalıştığını, özelleştirme nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Hizmetleri Merkezi Niğde Şube Müdürlüğü'ne atandığını belirten Hikmet Bingöl, şunları söyledi:

''Eğitim Hizmetleri binasıyla, Niğde istasyonu arasındaki yoldan sürekli olarak mozaik ve kum yüklü araçlar geçiyor. Ben 48 yaşındayım, bana yakınlarım 'Deli Hikmet' derler. Ben bu temizlik işini gönüllü olarak yapıyorum, içimden geldiği için. Yazın çok tozan buraları elimden geldiğince temizliyorum. Yolları temizlerken zaman zaman araçların hızından tehlikeli anlar yaşıyorum. Hemen yanımızda Cumhuriyet Lisesi var. Öğrenciler özellikle yazın okulun bahçesinde duramıyorlar. Çünkü burası sürekli olarak tozuyor. Yaz aylarında elimden geldiğince binamızdan uzattığımız hortumlarla tozlu yolları sulamaya çalışıyorum. Karşı kaldırımda bulunan ağaçlar yaz aylarında kuramaya yüz tutuyor. Onları da sulamayı ihmal etmiyorum.' '
Kaynak: AA