ANGİAD Başkan Yardımcısı Zeynep Köksal Yaykıran Açıklama Yaptı - Ankara

Ankara Genç İşadamları Derneği Ekonomi ve Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Zeynep Köksal Yaykıran, Yeni Teşvik Paketi'nin, Türk ekonomisinin sürdürülebilir büyümesine olanak vereceğine inandıklarını, teşviklerden Ankara'nın da payını alacağını bildirdi.

Yaykıran, yaptığı yazılı açıklamada, Yeni Teşvik Paketi'nin, Türkiye'nin önünü açacağını, yeni sistemde Başkent Ankara'nın teşvik alacak iller arasında bulunmamasına rağmen, yatırımlardan ciddi pay alacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

''Ankara'yı, desteklenmesine karar verilen teknolojik ve stratejik yatırımlar konusunda çok şanslı görüyoruz. Zira söz konusu yatırımlar için gerekli altyapı Başkentte var. İlgili kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin çabası ve mücadelesiyle, Başkentte önemli yatırımlar yapılması, teşviklerden yararlanılması mümkün olacaktır.''

-''Tüm bölgeler gelişsin''-

Tüm bölgelere yatırım yapılmasını istediklerini ifade eden Yaykıran, bu anlamda yeni sistemle bölgeler arası gelişmişlik sorununun da önemli oranda ortadan kalkacağına inandıklarını belirtti.

Ara malı üretiminin, kümelenmeyi ve ileri teknoloji yatırımlarını destekleyecek olan yeni paketin, Türkiye'nin kanayan yarası cari açığı da önemli ölçüde azaltacağını düşündüklerini bildiren Yaykıran, ithal edilen malların Türkiye'de üretimine olanak verecek olan bu sistemle Türkiye'nin basamak atlayacağını ifade etti.

Teşvik paketinin, ihracatta ve ekonomik büyümede dünya ülkeleriyle yarışan Türkiye'nin, sürdürülebilir büyümesine de olanak vereceğini savunan Yaykıran, Yeni Teşvik Paketi'nin reel sektöre güven ve moral kazandıracağını, SGK prim ve faiz desteği, gelir vergisi stopajı ve enerji desteğinin ciddi yatırımlara, istihdam ve ihracat artışına ve ekonominin canlanmasını katkı sağlayacağını kaydetti.

Bu sistemin, Türkiye'yi 2023 hedefine ulaştıracağını belirten Yaykıran, tek endişelerinin, sistemin uygulanma sürecinin sağlıklı yürütülüp yürütülmeyeceği olduğunu kaydetti .
Kaynak: AA