UÜ Rektörü Prof. Dr. Dilek, Kutlama Mesajı Yayımladı

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, Anadolu Ajansı'nın kuruluşunun 92. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Prof. Dr. Dilek, mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisi'yle yaşıt olan ve milli mücadeleden cumhuriyet devrimlerine kadar tüm gelişmelere tanıklık eden Anadolu Ajansı'nın, iyi ve kötü günde yine haber verme görevini ''omurga'' misyonuyla yürütmeye devam ettiğini belirtti.

Dilek, şunları kaydetti:

''Ülkemizde ve dünyada demokrasinin sağlıklı işlemesinde, basının rolü ne kadar vazgeçilmezse, bir cumhuriyet ve Atatürk kurumu olan Anadolu Ajansı da basının içinde o denli vazgeçilmezdir. Cumhuriyet'in vazgeçilemez kurumları arasında olma sorumluluğunun gereğini yerine getirme bilinciyle bugünlere ulaşan Anadolu Ajansı'nın, bundan sonra da aynı bilinç ve yaklaşımla habercilik yapacağına ve nice yaşlar kutlayacağına inanıyorum.

Haberciliği ile ülkemizin adeta tarihçisi konumunda olan Anadolu Ajansı'nın tüm çalışanlarının, bu ayrıcalıklı görevlerini, daha nice uzun yıllar başarıyla sürdürmelerini diliyorum.' '