Sivas’ta Ki Mülteciler İçin Dostluk Gecesi Düzenlendi

Yardıma muhtaçlara verdiği destekle bilinen Sivas Dosteli Derneği Sivas’ta kalan mülteciler için dostluk ve kardeşlik gecesi düzenledi.

Sivas’ta Ki Mülteciler İçin Dostluk Gecesi Düzenlendi
Şelale restorantta düzenlenen programda Sivas'ta misafir edilen Afganistan, İran,Irak ve Suriye’den gelen 390 mülteci yer aldı. Program Afganistan milli marşının çalınmasıyla başladı.

Marşın ve Afgan şarkılarının çalınmasıyla birlikte ülkelerinden uzak olan Afganlardan bazılarının gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Dernek tarafından Türk bayrakları ve oyuncak dağıtıldı.Sivas Dosteli Dernek Başkanı Hüseyin Akbulut yaptığı konuşmada, “Biz Türk milleti olarak Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız tüm resmi dairelerimiz her zaman sizlerin emrinde olduk. Bizlerde Sivas’ımızda sivil toplum örgütleri olarak her zaman yanınızda yer aldık, almaya da devam edeceğiz. Sizler vatanınızdan kaçmadınız, mecburen vatanınızdan oldunuz.” dedi.

Program halk oyunları gösterisi ve sanatçıların söylediği eğlenceli türkülerle devam etti. Dostluk ve kardeşlik gecesine Kültür ve Turizm İl Müdürü Kadir Pürlü, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı İsmail Çapraz, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve davetliler katıldı.