MUTSO'da 1 Temmuz'da Yürürlüğe Girecek, ''Yeni Türk Ticaret Kanunu'' Değerlendirildi

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası'nda 1 Temmuz'da yürürlüğe girecek Yeni Türk Ticaret Kanunu değerlendirildi.

Toplantıda konuşan MUTSO Meclis Başkanı Hilmi Giresun, 56 yıldır yürürlükte olan Türk Ticaret Kanunu'nun ticari yaşamlarında bugüne kadar çağdaş bir düzen içinde gelişmesini sağladığını söyledi.

Zamanla Türkiye'de olduğu gibi dünyada da önemli gelişmeler ve ekonomik gelişimler yaşandığına dikkati çeken Giresun, Türk Ticaret Kanunu'nun günün şartlarına uyması için düzenlemeler yapıldığını, kanunun 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe gireceğini hatırlattı.

Giresun, yeni kanun ile ilgili merkez ilçe ve ilçe odalarında bilgilendirme toplantıları yaptıklarını belirterek, ''Toplantılarda amacımız kanunumuzun sadece olumsuz yönlerini değil, olumlu yönlerini de anlatmaktı. Bu toplantımız sonrasında ise odalarımız ve meclis başkanlarımızın sunumlarını ortak çalışma raporu olarak odalar ve borsalar birliği ile siyasi kesimlere sunacağız'' dedi.

Hilmi Giresun, çalışmalar doğrultusunda ortaya çıkacak görüşlerin, kanunun yeniden görüşülmesi esnasında TBMM'deki milletvekilleri ile odalar ve borsalar birliğinin çalışmalarına ışık tutacağını savundu.

Yeni kanunun bin 535 maddeden oluştuğunu anlatan Giresun, maddelerin yüzde 45'inin daha önce var olan maddelerden oluştuğunu kaydetti.

MUTSO Başkanı Bülent Karakuş ise Yeni Tük Ticaret Kanunu'nun ''ekonomik suça, ekonomik ceza'' prensibine aykırı çok sayıda hüküm içerdiğine dikkati çekti.

MUTSO Meclis Başkanı Hilmi Giresin, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Meclis Başkanı Hayri Rüştü Tezcan, Muğla Ticaret Borsası Meclis Başkanı Hasan Gökmen ve Marmaris Ticaret Odası Meclis Başkanı Hüseyin Süer, 1 Temmuz'da yürürlüğe girecek Yeni Türk Ticaret Kanunu konusundaki görüşlerini dile getirdi .