İnşaat Çalışmaları İçin Güzergah Belirlendi

Van Belediyesi, yaz döneminde yapılacak inşaat çalışmalarının kentteki yaşamı etkilememesi için TOKİ yetkilileri, hazır beton ve inşaat firma temsilcileri ile bir araya gelerek önlemler aldı.

İnşaat Çalışmaları İçin Güzergah Belirlendi
Van Belediyesi kente yapılacak inşaat çalışmalarından dolayı yaşanacak olumsuzlukların önüne geçmek için çalışmalarına hız verdi. Bu çalışmalar ile ilgili Van Belediye Başkan Yardımcısı Abdurahman Doğar, TOKİ Başkanı Ümit Mehmet Ceyhan, hazır beton firmaları ve birçok inşaat firması yöneticisi ile bir araya gelerek toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya Van Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Veysel Can, Emlak İstimlak Müdürü Feridun Baransel ve Fen İşleri Müdür Yardımcısı Bekir Kıran da katıldı.

Yapılantoplantının içeriği ile ilgili bilgi veren Doğar, deprem sonrası Van'da kalıcı konutların yapımı konusunda yürütülen çalışmalara değinerek, bu çalışmalarla birlikte kentteki durumun aksamaması için bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Doğar, "Şehrin birçok noktasında inşaat çalışmaları devam ediyor. İnşa edilen konutların hafriyat, kullanılan inşaat malzemeleri, ağır tonajlı araçlarla uğraşıyor. Fakat bu çalışmaların kullanıldığı yollar bu çalışmalar için çok da uygun değil. Çok ağır taşıtlarıngeçtiği tüm yollarımız büyük ölçüde tahrip oldu. Biz de belediye olarak Van'da iş yapan yükleyici firmalar, TOKİ'nin başkanları ve işlerini yapan sorumları buraya çağırdık. Yaptığımız toplantıda çalışmalarında hangi güzergahları kullanacakları konusunda sabit bir istikamet belirledik" dedi.

Belirlenen güzergahların yeniden yapılması taleplerinin TOKİ'ye iletildiğini söyleyen Doğar, TOKİ yetkililerinin ise kendilerine olumlu cevap verdiklerini ve bu konuda bir mutabakata vardıklarını belirtti.

En kısa zamanda bu protokolün yapılacağını aktaran Doğar, "TOKİ'nin çalışmalarından dolayı kentte çok ciddi toz ve yolların tahribatı gibi sorunların çıkacağını biliyoruz. Bizler de şimdiden bunların önüne geçmek ve yaşanacak sorunları en asgari düzeye çekmek için ilgili firmalar ve TOKİ sorumlularıylabu konulara hassasiyet göstermeleri ve hafriyatların rast gele çevreye atılmamaları konusunda uyardık. Bu alanlarda yapılacak inşaat çalışmaları nedeniyle hafriyatlar belirlenen güzergah üzerinden ve belediyenin belirlediği yerlere dökülecek. Tüm bu konuları disipline edecek bir çalışmayı ortalaştırdık. Umarım bundan sonra yapacağımız ortak çalışmaya yükleyici firmalar, taşıyıcılar riayet eder. Van'da oluşacak tozdan ve diğer sorunlardan halk bir nebze de olsa kurtulur" diye konuştu.

Kente yapılacak çalışmalarla ilgili de kısa bilgi veren Doğar, "Kentte kış ayı çok yoğun geçti, yoğun kar yağışı, yağmur ve kar çalışmalarında kullanılan tuzlamadan kaynaklı çok ciddi yol sorunları ortaya çıktı. Fen İşleri Müdürlüğümüz bir haftadan beridir yoğun geçecek çalışmalarına da başlamış durumda. Önümüzdeki sezon için belediyemizin çok yüklü bir programı var. Kentte insanların özelikle şikayet ettiği yol sorunu yapacağımız çalışmalarla ortadan kalkacaktır. Kentteki tüm yollarımızı tek tek eldengeçireceğiz bunun için tüm malzeme, kadro, ekip ve teknik araçlarımız hazırdır. Sezon sonuna kadar tüm yollarımızın tamamlanacağına ve en güzel şekilde yapılacağına inanıyoruz" dedi.