Gül: Uludere Olayıyla İlgili Titiz Çalışma Yapıldığından Herkes Emin Olsun

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay’ın, Uludere raporuyla ilgili, “Uludere’deki olayın nasıl olduğunun ortaya çıkartılması ile ilgili çalışmaların titiz yapıldığından herkes emin olsun.” dedi.

Gül: Uludere Olayıyla İlgili Titiz Çalışma Yapıldığından Herkes Emin Olsun
Cumhurbaşkanı Gül, 2 gün sürecek bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Kocaeli 'ye geldi. Önce valiliği ziyaret eden Gül 'ü, Vali Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve diğer yetkililer karşıladı. Polis mangasını selamlayan Gül, ardından Topaca 'nın makamına geçti.

Gül, burada, gazetecilerin gündemle ilgili sorularını cevapladı.Genelkurmay 'ın açıkladığı Uludere raporuyla ilgili yöneltilen soruya Gül, şu karşılığı verdi: “Bu dışarıdan raporları görmeden, okumadan etmeden genel şeyleri söylemek doğru değil. Bildiğiniz gibi çok yönlü soruşturmalar açıldı. Gerek Genelkurmay başkanlığımız çerçevesinde askeri, gerekse diğer ilde savcıların açtığı soruşturmalar var. Bütün bunlar açık şekilde olayı irdeliyorlar. Ortada hepimizi, sivil, asker hepimizi çok üzen tabiki bir maalesef olay oldu. Üzüntümüz hala geçerlidir. Bunun nasıl olduğunun ortaya çıkartılması ile ilgili çalışmalar titiz yapıldığından herkes emin olsun.”Gül, 'yargının siyasallaştığı' iddialarıyla ilgili soruya ise “Bunlarla ilgili konuşuldu, yeniden bir değerlendirme yapmaya gerek görmüyorum.” cevabını verdi.

Açıklanan teşvik paketiyle ilgili bir başka soru üzerine Gül, şu değerlendirmede bulundu: “Tabii ki detaylarını okursanız çok iyi hazırlanan bir teşvik paketi olduğunu göreceksiniz. Uzun süredir Türkiye 'nin buna ihtiyacı vardı. Her seferinde bu çağrıları yapıyorduk. Meclis açılış konuşmamda ben de bu yönde bir çağrıda bulunmuştum. O zaman özellikle Türkiye 'nin dış ticaret açığını kapatma yönünde Türkiye 'nin artık bazı önemli sanayi ara ürünlerinin üretilmesi gerektiğini ve teşvik politikasının da buna göre ayarlanması gerekirdi. Başka Sanayi Bakanlığı ve bütün ilgili bakanlıklar, uzun ama koordineli bir çalışma yaptılar. Bunu ben de biliyorum. Ümit ederim ki bunun neticeleri iyi olur. Özellikle gelişime muhtaç olan illerimiz var. Tabiki bütün şehirlerimiz Kocaeli gibi değil. Gelişmeye, kalkınmaya ihtiyacı olan bölgelerimiz, yörelerimiz, illerimiz var. Bu bir, ikincisi, nerede olursa olsun Türkiye 'nin muhakkak üretmek zorunda olduğu mallar var. Bugün sanayi ihracatımızın büyük bir kısmı maalesef ithalata dayalı, bağımlı. Dolayısıyla tükettiğimiz ama üretmediğimiz, ithal ettiğimiz malların Türkiye 'de üretilmesi için bu teşvik paketinin önemli bir fırsat olduğu kanaatindeyim. Ümit ederim ki bunun neticesini bütün Türkiye olarak her yerde göreceğiz.”

Vali Ercan Topaca, Cumhurbaşkanı Gül 'e, ziyaret kapsamında Hereke halısı takdim etti. Gül, valilikten sonra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı 'na geçti.