Türkçe Olimpiyatlarının Bir Ayağı Karaman'da Olacak

30 Mayıs-14 Haziran tarihleri arasında 135 ülkeden bin 500 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecek 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın bir ayağının Karaman'da yapılacağı bildirildi.

Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Valilik toplantı salonunda düzenlene basın toplantısında, 5 Haziran'da 25 ülkeden gelecek 100 öğrencinin Türkçe'nin başkenti Karaman'da özel bir gösteri yapacağını söyledi.

Türk Dili Bayramı etkinliği sonrası ilin tanıtımında çok önemli olacağına inandıkları gösterinin, Karaman'a ikinci kez gelecek olmasının geçen yılki heyecanlarını daha da arttırdığını ifade eden Kahraman, şunları kaydetti:

''Herkes bir huzurun, bir barışın özlemiyle yanıp kavruluyor. İşte tam bu noktada Türkçe olimpiyatları çok daha fazla önem kazanıyor. Çünkü bu olimpiyatların, bağrı yanan insanlığın huzurunu tesis etmeye, barışı inşa etmeye yönelik en güzel, en anlamlı adımı olduğuna inanıyorum. Ayrıca bu olimpiyatlar, samimiyetle gurbet yoluna düşen öğretmenlerin gönüllere ektiği sevginin ve bu gönüllerde yeşeren şükranın ifadesidir. Bu kutlu emeklerin karşılığına, inşallah bu yıl Karaman'da şahit olacağız. Yaklaşık on bin öğrencinin hazırlandığı bu olimpiyatlar, medeniyetlerin kaynaşmasıdır. Dili, dini, coğrafyası farklı insanların Türkçe vasıtasıyla kucaklaşması, dost olmasıdır. Bu olimpiyatlar aynı zamanda ülkemizin ve bu olimpiyatlarda temsil edilen diğer ülkelerin tanıtımı için de güzel bir vesiledir.''

Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu ise konuşmasında her yıl Türkiye'ye ''Türkçe Bayramı'' ve ''Birleşmiş Milletler'' havası yaşatan Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın çok önemli bir organizasyon olduğunu belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti .