MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Mustafa Güvenli Açıklama Yaptı

MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Mustafa Güvenli, gelecekte Erzurum'u güzel günlerin beklediğine inandıklarını söyledi.

Güvenli, düzenlediği basın toplantısında, Tebriz-Bakü ve Tiflis'e Erzurum bağlantılı uçak seferlerinin başlatılması yönündeki teklifin, MÜSİAD Erzurum Şubesi tarafından geçen yılın Haziran ayı başında gündeme getirildiğini hatırlattı.

Tebriz, Bakü ve Tiflis uçak seferlerinin başlatılmasının, Erzurum'dan dünyaya güçlü kapıların açılmasına imkan sağlayacağını belirten Güvenli, böylece Erzurum'un sadece ticari alanda değil, turizm, eğitim, sağlık ve spor alanlarında da hareketliliklerin yaşandığı bir şehir haline geleceğini kaydetti.

Uçak seferleriyle ilgili olarak varılan noktanın memnuniyet verici bir düzeyde olduğunun altını çizen Güvenli, ''Tebriz uçak seferlerinin önümüzdeki günlerde başlatılacağını kamuoyuna buradan müjdelemek istiyoruz. İnanıyoruz ki, Tebriz'le başlayacağımız uçak seferleri, ilerleyen dönemlerde Bakü ve Tiflis'i de içine alacak şekilde genişletilmekle kalmayacak, Soçi, Tahran ve belki de Moskova uçuşları bile Erzurum'dan mümkün hale gelecek. Gelecekte Erzurum'u güzel günlerin beklediğine inanıyoruz'' dedi.

Erzurum için hayati önem taşıyan bu gelişmelerin yaşanmasında Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'ın çok büyük katkılarının olduğunu ifade eden Güvenli, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Sayın Bakanımız, bahsini ettiğimiz bu konularda bizleri hiç yalnız bırakmadı. Gerek Erzurum'da, gerekse Ankara'da kapısıyla birlikte kendisinin yüreğini de hep açık vaziyette bulduk. Ayrıca AK Parti Milletvekilimiz Dr. Sayın Cengiz Yavilioğlu ve İl Başkanımız Sayın Murat Kılıç da, ilgi ve alakalarıyla bizleri hiç yalnız bırakmadılar. Ayrıca MÜSİAD Genel Merkezimizin de Erzurum'la ilgili olarak sergilemiş olduğu hassasiyet ve bu çalışmalarımıza verdikleri destek de, unutulmayacak kadar büyüktür. Çalışmalarımızda emeği geçenlere teşekkar ediyoruz''

Basın toplantısının ardından Kurumlar Vergisinde ilk 10'a giren vergi rekortmenleri Halil Ergünler, Necati Korkmaz, Yaşar Bayhan, Ahmet Metin Karadayı, Abdulsettar Demir'e Güvenli tarafından plaket verildi .