Mahkeme Başkanından Kürkçü'ye: Siz Fırça Atma Uzmanı Mısınız?

12 Eylül askeri darbesine ilişkin dava, Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

Duruşma başında Mahkeme Başkanı Süleyman İnce ile BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı. Duruşma salonuna iddianamede ismi geçenler, müştekiler, izleyiciler, basın mensupları ve taraf avukatları alındı. Bu sırada Milletvekili Kürkçü ile mübaşir arasında tartışma meydana geldi. Kürkçü, mübaşire "Sen kimsin vekili almıyorsun?" dedi.

Mahkeme Başkanı Süleyman İnce, sinirlenerek içeri giren Kürkçü'ye müdahale etti. "Sizlik bir şey yok." diyen Kürtçü'ye Başkan İnce, "Siz fırça atma uzmanı mısınız?" diye sordu. Kürkçü ise sözlerinin mübaşire yönelik olduğunu ifade etti.

Başkan İnce de ona söylenen her şeyi kendisine söylenmiş olarak kabul ettiğini vurguladı. Kenan Evren'in avukatı Bülent Acar'ın talebi ise mahkemece reddedildi. Başkan İnce, bu yargılamanın mahkemenin görev alanına girdiğini, ihsası rey olacağından konunun detayını anlatmayacağını kaydetti.

Sabah saatlerinde başlayan ilk duruşmaya yoğun ilgi gösteren siyasi parti temsilcileri, mahkemenin 5 dakikalık ara vermesiyle salondan ayrıldı. Ahmet Türk ve Ertuğrul Kürkçü başta olmak üzere BDP ve CHP milletvekilleri, duruşmanın kalan bölümünü izlemeden adliyeden ayrıld