Bilecik'te 6 İş ve Meslek Danışmanı Görev Yapacak

Bilecik'te, 6 iş ve meslek danışmanının görev yapacağı bildirildi.

Vali Yardımcısı Hasan Kayhan, yaptığı yazılı açıklamada, ilde işsizliğin azaltılmasına yönelik niteliksiz iş gücüne nitelik kazandırıcı aktif iş gücü programları uyguladığını ifade etti.

İşsizliği azaltmayı hedefleyen aktif istihdam tedbirlerinden en etkininin ''iş ve meslek danışmanlığı'' olduğunu ifade eden Kayhan, iş gücü piyasasındaki işsizlerin önemli bölümünün, yeterli niteliklere sahip olmasına rağmen hangi sektörde nasıl iş arayacaklarını bilmediklerinden istihdama geçiş yapamadıklarını belirtti.

Kayhan, bazı işsizlerin yeterliliklerini gereği gibi algılayamadıkları için yanlış sektörlerde iş arayıp işsiz kaldığına işaret ederek, şunları kaydetti:

''Danışmanlık sadece işsizler için değil, meslek değiştirmeyi düşünen çalışanlar için de önem taşımaktadır. İş ve meslek danışmanlarının ataması yapılmış olup ilimizde 6 iş ve meslek danışmanı görev yapacaktır. 'Her işsize bir iş ve meslek danışmanı' amacıyla çalışmalarımız sürecektir. Başta iş gücü piyasası olmak üzere toplumda sosyal ve psikolojik bakımdan önemli bir boşluk doldurulmuş olacaktır.' '