Arapgir'de ''kan Bağışı Rekoru'' Kırıldı

Arapgir ilçesinde Kızılay'ın gezici kan toplama tırında bir günde 444 ünite kan toplandığı ve bu anlamda en yüksek kan bağış rakamına ulaşılarak Türkiye rekoru kırıldığı bildirildi.

Malatya Kızılay Kan Merkezi, Arapgir ilçesinde vatandaşların kan bağışını kabul etti. Gezici kan toplama tırında gerçekleştirilen kampanyaya, vatandaşlar ilgi gösterdi.

Kutlu Doğum Haftası ve Türk Polis Teşkilatı'nın 167. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Arapgir Müftülüğü ve İlçe Emniyet Amirliği personeli kampanyaya büyük destek verdi. İlçedeki diğer kurumların da destek verdiği kampanya çerçevesinde, 444 ünite kan toplandı.

Kan bağışlayanlara, Kaymakam Ercan Turan ve Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu tarafından, Arapgir'in meşhur ''Köhnü Üzümü'' ve üzüm şerbeti ikram edildi.

Arapgir Kaymakamı Ercan Turan, kampanyaya ilçe halkının ve kurumların personelinin büyük bir katılım sağlamasından dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu da ilçede yetişen üzümün kan yapıcı olması nedeniyle böyle bir rekoru beklediğini belirterek, ''Geçen yıl biz zaten 433 ünite ile rekor kırmıştık. Şimdi kendi rekorumuzu geliştirdik. Bu, son derece anlamlıdır'' dedi.

Malatya Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Osman Özgül ise Arapgir'in, geçen yıl 433 ünite ile rekor kırdığını ifade ederek, ''Bu sefer de kendi rekorunu kırdı. Bu nedenle tüm kurumlarımızı ve vatandaşları tebrik ediyorum'' diye konuştu.