Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen'den 1 Mayıs Açıklaması

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün emekçilerin birlik ve beraberliklerinin simgesi haline geldiğini bildirdi.

Büyükerşen, yaptığı yazılı açıklamada, 1 Mayıs'ın emekçilerin, insanca yaşam koşullarına sahip olma, demokratik hak ve özgürlüklerini kullanmak amacıyla, bu uğurda mücadelelerinin birliğini ve dayanışmasını ifade ettiği bir gün olduğunu kaydetti.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün, bu anlayışla ortaya çıktığını hatırlatan Büyükerşen, şunları bildirdi:

''Bu gün, tüm dünyaya yayılarak, emekçilerin birlik ve beraberliklerinin simgesi haline gelmiştir. Emekçilerin anlamlı ve onurlu mücadelesinin sonucu ortaya çıkan bu günde, bütün zorlukları beraberce aşmak ve daha güzel günlere ulaşmak için, tüm insanlık ortak bir duyguda buluşmalı, bir ve beraber olmalıdır. Bu vesileyle başta Eskişehirli emekçi hemşehrilerim olmak üzere, herkesin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyorum.''

-ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Gönen

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün emeğiyle hayatını kazanan milyonlarca çalışanın gururla kutladıkları anlamlı bir gün olduğunu bildirdi.

Prof. Dr. Gönen, yaptığı yazılı açıklamada, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün ülkenin her köşesinde, emekçilerin sahip olduğu en önemli ve tek değer olan emekleriyle, toplumun ihtiyaçlarını karşıladıklarını kaydetti.

Emekçilerin dayanışmanın ve birlikte çalışmanın güzelliklerini sergilediklerini ifade eden Prof. Dr. Gönen, şunları bildirdi:

''1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, emeğiyle hayatını kazanan milyonlarca çalışanın gururla kutladıkları anlamlı bir gündür. Emeğe verilen değeri ve gösterilen saygıyı ifade etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, 1 Mayıs'ın emniyet ve esenlik içinde geçmesini içtenlikle diliyor, tüm emekçilerimizin bu anlamlı gününü kutluyor, saygılarımı sunuyorum.''

-Odunpazarı Belediye Başkanı Sakallı

Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, dünya üzerindeki pek çok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de resmi tatil olarak kabul edilen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü en içten dileklerle kutladığını bildirdi.

Sakallı, yaptığı yazılı açıklamada, 1 Mayıs'ın adına atfedildiği gibi, işçilerin kutladığı bir bayram günü olması gerektiğini belirterek, oluşturulan manzaranın, kavgaların ve çatışmaların yerine uzlaşma, dayanışma ve yardımlaşmanın olması gerektiğini kaydetti.

-BBP İl Başkanı Akdoğan

Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Namık Akdoğan, Türkiye'de işçilerin kıdem tazminatı, asgari ücretin düşük olması gibi bazı sıkıntılarla karşı karşıya olduğunu bildirdi.

Akdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, 1 Mayıs'ın bir kısım ideolojilerin hegemonyası altında olması görüntüsünün işçiler açısından ciddi bir talihsizlik olduğunu belirterek, şunları bildirdi:

''Oysa ki 1 Mayıs bütün işçilerin bayramıdır. Türkiye'de artık bir kısım alışkanlıkların değişmesi gerekir. 1 Mayıs barışın, kardeşliğin ve emeğin bayramı olması gerekirken sözünü ettiğimiz ideolojik gruplar şov yapma fırsatı olarak değerlendirmiş ve neredeyse her yıl yapılan kutlamalarda bu mutlu güne gölge düşürmüşlerdir. Umarım bu yıl üzücü olaylar gerçekleşmez. 1 Mayıs, bayram gibi kutlanır.' '
Kaynak: AA