Matkap: Chp’nin Tarihine En Fazla Saygı Duyması Gereken İnsan Başbakan'dır

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, "CHP’nin tarihine en fazla saygı duyması gereken insan bugün Türkiye’de 10 yıldır Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan olmalıdır.

Matkap: Chp’nin Tarihine En Fazla Saygı Duyması Gereken İnsan Başbakan'dır
Ama ne yazık ki günlerdir bu tarihle kavga ediyor günlerdir bu tarihle hesaplaşmak istiyor." dedi.

Matkap, CHP İl Başkanlığının 34. Olağan Genel Kurulu'na katılmak üzere Sivas’a geldi. Belediye Nikah Salonu'nda düzenlenen kongrede konuşan Matkap, Sivas Kongresi'ne en çok şükretmesi gerekenlerin üzerlerine düşen görevi yapmadıklarını öne sürdü. Matkap, Başbakan Erdoğan’ın CHP zamanında yapılan icraatlarla ilgili eleştirisine cevap verdi. Nihat Matkap, ''4 Eylül 1919'da Sivas'ta kongre toplandığı zaman Türkiye'de toplu iğne yapacak sanayi dahi yoktu, ulaşım imkanları yoktu, ticaret hayatı yoktu. CHP’nin tarihi o zaman başlıyor.Bu tarihe en fazla saygı duyması gereken insan bugün Türkiye’de 10 yıldır Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan olmalıdır. Ama ne yazık ki günlerdir bu tarihle kavga ediyor günlerdir bu tarihle hesaplaşmak istiyor. Eğer Cumhuriyetin şerefli tarihi olamasaydı. Bugün fakir bir balıkçının oğlu olan Recep Tayyip Erdoğan, bir yerde ırgat olarak hayatını sürdürüyor olacaktı.Hanedanlık devam edecekti.Belki bugün Abdulhamitlerin, Abdulmecid’in başka serisini yaşıyor olacaktık." dedi.

Matkap hükümetin kürt politikasını eleştirerek, "10 yıldır Türkiye'yi yönetiyorlar. İktidara geldiklerinde Kürt sorunu vardı. 10 yılda bu sorunla ilgili en ufak bir mesafe dahi alınamadı. Bu sorun beyinde bir ur gibidir. Nasıl ki ur beyinde dururken insan sağlığı bozuluyorsa, Türkiye'nin de siyasi sağlığı bu nedenle bozuldu. 10 yıldır tek başına yönetiyorsun bu ülkeyi ve en ufak bir mesafe dahi alamadın. Biz bırakın 10 yılı, 3 yıl bu ülkeyi yönetelim 3 yılda demokrasi, özgürlük ve insan hakları temelinde bu sorunu bitiririz." görüşünü savundu.

''DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE BÖYLE BİR YÖNETİM TARZI OLAMAZ"

Zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran düzenlemenin hızlı bir şekilde yapılmasını da eleştiren Matkap, ''Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir yönetim tarzı olamaz. Bir gece yarısı birkaç milletvekilleriyle değişiklik yaptılar bazı bakanların bile haberi yok. Aslanlar gibi milletvekillerimiz muhalefetini yaptı. Sonra çıktı, alternatifini söyledi.

'' ifadelerini kullandı. Maktap kongrede divan başkanlığı yaptı.

Konuşmaların ardından kongrenin blok veya çarşaf listeyle olması oylamaya sunuldu. Tartışmalardan sonra çarşaf listeyle kongreye gidilmesi kabul edildi. İlk başta 3 adayın yarıştığı belirtilen genel kurulda, aday olan mevcut il başkanı Cahit Korkut adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Korkut “bu bölünmüşlük ve parçalanmışlığa dayanamıyorum ve adaylıktan çekiliyorum” dedi.

Kalan 2 aday Ulaş Karasu ve Muharrem Ayyıldız ise başkanlık için listelerini sundu. Kongreye CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir ve Ankara Milletvekili İzzet Çetin, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve CHP delegeleri katıldı.