Bakan Şahin, Gaziantep'te Sosyal Tesis Açtı

Gaziantep'in merkez Şehitkamil ilçesi tarafından yaptırılan Aydınlar Sosyal Tesisi'nin açılışı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in katılımıyla gerçekleşti.

Bakan Şahin, Gaziantep'te Sosyal Tesis Açtı
Eğitim ve ekonomik yönden vatandaşlar arasındaki fırsat eşitliğini sağlamak ve ortak kent kültürünün oluşturulması için Şehitkamil Belediyesi tarafından yapılan sosyal tesislere bir yenisi daha eklendi. Aydınlar Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Aydınlar Sosyal Tesisi'nin açılışı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in katılımıyla gerçekleşti.

SOSYAL TESİSLERİMİZDE AĞIRLIĞI EĞİTİM VE ÖĞRETİME VERİYORUZ

Tesisin açılışında konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "Üç tarafı mezarlıkla çevrili olan Aydınlar Mahallemize bu sosyal tesisi kazandırdığımız için büyük mutluluk duyuyorum. Bugüne kadar Şehitkamil Belediyesi olarak birçok sosyal tesisi faaliyete geçirdik. Bu sosyal tesisleri faaliyete geçirirken ağırlıklı olarak eğitime öncelik tanıdık. Burada 7'den 70'e birçok vatandaşımıza eğitim verilmekte. 6 bin 900 öğrencimiz kurslardan faydalanıyor. Eğitim gören çocuklarımızın 383 tanesi çeşitli Anadolu ve fen liselerine girerek büyük başarı elde etti. Bizler Gaziantep'in kanayan yarası olan eğitim sorununa çare olabilmek için elimizden gelen bütün desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Ben bizlere güvenip çocuklarını bize teslim eden tüm anne babalara çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Konuşmasına Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'na teşekkür ederek başlayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep'te Şehitkamil'in torunlarıyla birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Şahin şu görüşleri dile getirdi: "Belediyecilik artık yol su elektrik değil. Sosyal Belediyecilik anlayışı Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti ile oluşmaya başladı.

Bizler yönetim olarak insan odaklı çalışıyoruz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın mantığı ile hareket ediyoruz. Gaziantep göç olan bir şehir. İnsanlar buraya para kazanmaya ailelerini geçindirmeye geliyorlar. Bizler vatandaşımıza imkanlar sağlayarak onları mağdur etmemeliyiz. Kadınıyla erkeğiyle genciyle yaşlısıyla herkesin yaşam kalitelerini yükseltip vatandaşlarımızın ihtiyacı olan sosyal tesisleri hayata geçirmeliyiz. Belediyelerimizin çalışmalarıyla kadınlarımızın kızlarımızın sosyalleşmesi meslek kursları alabilmesi aile bütünlüğünün sağlanabilmesi ancak böyle bir anlayışla yapılabilir. Ben Sosyal ve Politikalar Bakanı olarak yoksulluğu azaltmak aile bütünlüğünü sağlamak çocuklarımızın hakkını korumak bunlar bizim görevimiz. Bu anlamda bu görevleri yerine getirebilmek için belediye ve belediye başkanlarımızla birlikte çalışarak bunu başaracağız. Başbakanımızın talimatıyla kanuni alt yapıda Ankara'nın küçülmesi gerektiğini Ankara'nın hantal yapısının biran önce yerele devredilmesi gerektiğini savunuyoruz."

BAKAN FATMA ŞAHİN'E İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİSİNDEN MEKTUP

Konuşmaların ardından Aydınlar Sosyal Tesisinin açılışı, Bakan Fatma Şahin ve protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Bakan Fatma Şahin, tesisteki aile merkezi ve etüt eğitim merkezini gezerek vatandaşlarla sohbet etti. Bu sırada Aydınlar İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Ercan Yavuz, Bakan Fatma Şahin'e yazdığı mektubu verdi. Mektubunda sosyal tesiste verilen eğitim ve öğretimin kendilerine çok büyük katkı sağladığına değinen ilköğretim öğrencisi Yavuz, Bakan Fatma Şahin'e ve Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'na teşekkür etti. Aydınlar Sosyal Tesisi'nin açılışına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin Gaziantep Vali Yardımcıları Mevlüt Kurban, Cemalettin Özdemir, İbrahim Yurdakul Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Sarı, Abdullah Nejat Koçer, Derya Bakbak, İl Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ünsal Göksen, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcıları İl Genel ve Şehitklamil Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda semt sakini katıldı.