Türkiye'nin İlk Yüz Naklini Yapan Ekip Bilim Dalında Aday

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İsrafil Kurtcephe ve Türkiye'nin ilk yüz naklini yapan Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan başkanlğındaki ekip, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun önerisi ile 2012 Yılı Asturias Prensi Ödülleri için bilim ve insanlığa hizmet dalında aday gösterildi.

Türkiye'nin İlk Yüz Naklini Yapan Ekip Bilim Dalında Aday
Asturias Prensi Vakfı tarafından her yıl düzenli olarak, sanat, edebiyat, sosyal bilimler, iletişim, bilimsel araştırma, uluslararası işbirliği, insanlığa hizmet ve spor olmak üzere sekiz farklı kategoride verilen 'Asturias Prensi Ödülleri'nde Akdeniz Üniversitesi'nin yaptığı başarılı çalışmalar ve tıp tarihine geçecek operasyonlar ile Bilim ve İnsanlığa Hizmet dalında aday gösterildiği bildirildi.

Uluslararası prestije sahip böylesine önemli bir ödüle aday gösterilmekten dolayı çok gururlandıklarını dile getiren Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, "Akdeniz Üniversitesi olarak her alanda insanlığın hayatını kolaylaştıracak çalışmalar yapıyoruz" dedi

Bilimden sanata, sağlıktan spora her alanda tüm dünyanın Akdeniz Üniversitesi'nin başarılarını konuştuğunu anlatan Kurtcephe, şöyle konuştu: "Dünyada bir ilke imza attığımız kadavradan rahim nakli, Türkiye'nin ilk çift kol nakli, Türkiye'nin ilk tam yüz nakli, Türkiye'nin ikinci çift kol nakli gibi sağlık alanında devrim olan operasyonlara imza attık ve birçok kişiye umut olduk. Bundan sonra yapacağımız çalışmalarla insanlığın hayatını kolaylaştırmaya devam edeceğiz. "
Kaynak: İHA