Sorgun'da Motorlu Yelken Kanat Uçuşları Başladı

Sorgun'da, bir girişimci tarafından hayata geçirilen proje sayesinde motorlu yelken kanat uçuşları başladı.

Girişimci Fatih Elbay, gazetecilere yaptığı açıklamada, hava sporlarına 1994 yılında üniversitede öğrenciyken başladığını belirterek, yamaç paraşütü, yelken kanat, para motor ve motorlu yelken kanat kullandığını anlattı.

Elbay, Sorgun'a da motorlu yelken kanadı ilk kez kendisinin getirdiğini ifade ederek, gelecekte bu sporu Sorgun'da bir çok kişinin yapacağına ve bunun ilçe turizminin gelişmesinde çok önemli bir rol oynayacağına inandığını belirtti.

Dişli köyü yakınlarında pist ve hangar kuracaklarını ifade eden Elbay, şöyle devam etti:

''Hangar yapımı için iş adamlarımızın yardımını, bu spora sponsor olmalarını bekliyorum. Bu sporla ilçemizin, ilimizin havadan üç boyutlu çekimlerini yapabilme şansımız olacak. Önümüzdeki zamanlarda halk uçuşlarımız olacak. Yozgat'ı, Sorgun'u hava sporlarıyla tanıştırmak için böyle bir girişimde bulunduk. Artık ilimiz ve ilçemizde de hava sporları yapıldığının bilinmesini istiyoruz.''

Elbay, kendisini izlemeye gelen Alper Kaya isimli vatandaşı da alarak ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

Hayatında ilk kez böyle bir hava aracına bindiğini belirten Kaya, uçuşun başında biraz korktuğunu, ancak yükseldikten sonra uçuştan büyük zevk aldığını kaydetti.

Kaynak: AA