Sivas Halk Sağlığı İl Müdürü Sağlam Açıklaması

Sivas Halk Sağlığı İl Müdürü Levent Sağlam, ''Her çocuğun sağlıklı ve hastalıksız yaşama hakkı vardır ve aşılama her çocuk için yaşamsaldır'' dedi.

Sağlam, Aşı Haftası nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi Ofisi'nin, 2005 yılında, aşılamanın desteklenmesini savunmak için Aşı Haftası yapılmasına karar verdiğini ifade etti.

Bu yıl 21-27 Nisan 2012 tarihleri arasında düzenlenmesine karar verilen, yedinci Avrupa Aşı Haftası etkinliğine Türkiye'nin de katıldığını belirten Sağlam, şunları kaydetti:

''Yedinci Avrupa Aşı Haftası'nın hedefi, sağlık personelinin aşılama hizmetleri konusunda duyarlılığının artırılması, toplumun aşılama konusunda farkında lığının artırılması yolu ile 5 yaş altındaki eksik aşılı ve aşısız çocukların aşılarının tamamlanması ve erişkinlerde aşılama talebinin artırılmasıdır. Her çocuğun sağlıklı ve hastalıksız yaşama hakkı vardır ve aşılama her çocuk için yaşamsaldır. Ülkemizde 2005 yılı sonuna kadar 7 hastalığa karşı aşılama yapılıyorken şu an 11 hastalığa karşı aşılama yapılmaktadır. Aşı uygulamaları aile sağlığı merkezlerinde ve hastanelerde uygulanmakta ve Sağlık Bakanlığı kurum ve kuruluşlarında hiçbir aşı uygulaması için ücret alınmamaktadır. Aşılama ile pek çok başarılar elde edilmiştir.' '
Kaynak: AA