Siirt TSO, Üyelerine Yeni Türk Ticaret Kanunu'nu Tanıtıyor

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanlığı, yeni Türk Ticaret Kanunu'nu üyelerine, tüccar ve sanayicilere tanıtmak amacıyla çalışma başlattı.

Oda Başkanı Güven Kuzu, Türk Ticaret Kanunu'nun üyeleri için çok büyük önem taşıdığını, bu nedenle tanıtım çalışmalarına ağırlık verdiklerini söyledi.

Siirt’teki işletmelerin küçük ölçekli olduğunu belirten Kuzu, şunları ifade etti:“Bu nedenle ilimizde görev yapan firmaların hukuk büroları ve kendilerine mahsus hukuk danışmanları yok. Durum böyle olunca işletmelerin hukuki sorunlarına çözüm bulma işi de firma sahiplerine yani tüccar ve sanayicilerin bizzat kendilerine düşüyor. Bundan dolayı üyelerimizin bu alanda bilgi sahibi olmaları, kendileri ve ticari faaliyetleri açısından çok büyük önem taşıyor. Biz oda olarak 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girecek olan Türk Ticaret Kanunu'nun tanıtım çalışması başlattık. İlk etapta bize ait Güres Caddesi'ndeki dev ekranda yeni kanunu tanıtan küçük bir tanıtım filmini sürekli yayınlamaya başladık. Kanunun önemli noktalarına dikkat çeken bu filmin yanı sıra tanıtım toplantıları da düzenleyeceğiz. Önümüzdeki aylarda bu alanda yetkin hukukçularla üyelerimizin birlikte olacağı toplantılar düzenlemenin hazırlıklarına başladık.” dedi.

Kuzu, yerel gazete ve televizyonlarda kanunu tanıtıcı yayınlara yer verilmesi için çalışma yapacaklarını sözlerine ekledi.