Sapanca’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bütün yurtta olduğu gibi Sakarya’nın Sapanca ilçesinde de coşkuyla kutlandı.

Sapanca’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları
Kutlamalar sonrası çocuk şenliği düzenlendi.

Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulması ile başlayan törenler Sapanca Atatürk Stadyumunda devam etti. Buradaki törenlerde ise Saygı Duruşunda nbulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Sapanca Kaymakamı Osman Sarı, Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu ve Garnizon Komutanı Yüzbaşı Hasan Dazkır törene katılanların ve öğrencilerin bayramını kutladı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği tören İlköğretim öğrencilerinin yaptığı gösterilerle son buldu.

Kutlamaların ikinci bölümünde ise Sapanca Belediyesi tarafından İnsan Hakları Parkı’nda çocuk şenliği düzenlendi.

Şenlik açılışında bir konuşma yapan Başkan Uslu, “Bugün 23 Nisan, dünya’nın başka hiçbir ülkesinde olmayan, ülkemize özel ve ulu önder Atatürk’ün çocuklara hediye ettiği özel bir bayram. Bizde bu özel günde çocuklarımıza özel bir şeyler yapalım istedik ve çocuk şenliği düzenledik. Sapanca Belediyesi olarak bu sene ilkini başlattığımız çocuk şenliğini önümüzdeki yıllarda da daha geniş bir platforma yararak devam edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından Sapanca Kaymakamı Osman Sarı, Belediye Başkanı İbrahim Uslu, Emniyet Müdürü Erdem Mali ve Milli Eğitim Müdürü İrfan Gerçek şenlik alanını dolaşarak çocuklarla bir süre sohbet etti.

Organizasyon hakkında bilgi veren firma yetkilileri Serpil Yüksel ve Mehtap Adanur, ise “Sapanca Belediyesi’nin isteği dahilinde şenlik alanına 7D sinema, küçük ve büyük zıp zıp, tırmanma duvarı, şut becerisi, basket jam, rodeo, canlı langırt, engelli gemi parkuru kuruldu. Bunun yanında yine animatörlerimiz, jonklör sihirbaz, ateş yutan adam, kukla show, bonus kafa sunucu ve palyaçolar gün boyu çocuklarımızın eğlencesi için çaba sarf edecekler. Ayrıca yine organizasyon dahilinde tüm gün ücretsiz pamuk şeker, patlamış mısır servisi yapılacak” diye konuştu.

Bayram kutlamaları sonrası başlayan etkinlikler akşam 21:00’a kadar devam etti .
Kaynak: İHA