Muhalif Lider Udaltsov’un Bir Bayanı Dövdüğü İddiası Ortalığı Karıştırdı

Rusya’nın muhalif liderlerinden Sergey Udaltsov’un bir bayan göstericiyi dövdüğü iddiaları Rusya’da ortalığı karıştırdı.

Muhalif Lider Udaltsov’un Bir Bayanı Dövdüğü İddiası Ortalığı Karıştırdı
6 Mayıs’ta Vladimir Putin’in yeniden devlet başkanı seçilmesini protesto etmek için dev gösteriye hazırlanan Udaltsov, komployla karşı karşıya kaldığını savundu.Rusya’nın Ulyanovsk şehrinde NATO karşıtı gösteriye katılan muhalif lider Sergey Udaltsov, kendisine açlık grevlerini soran bir bayanla tartıştığı ve dövdüğü iddia edildi.

Öğrenci Anna Pozdnyakova (20) Sol Cephe lideri Udaltsov’a açlık grevi eylemlerini sorduğunu, çıkan tartışmada muhalif liderin kendisini dövdüğünü iddia etti. Doktorların verdiği rapora atıfta bulunan İçişleri Bakanlığı Ulyanovsk Bölge Dairesi, öğrencinin beyin travması aldığını belirtti.

Rus Haberler Servisi radyosuna konuşan Pozdnyakova, “Udaltsov’a büyük saygım vardı, ama kendisine hakim olamayan biri. Elim halen yaralı” dedi.

İçişleri Bakanlığı Ulyanovsk Bölge yetkilileri suçun kanıtlanması durumunda muhalif lidere 3 aya kadar hapis cezası verilebileceğini kaydetti.

İddiaları kesin dille yalanlayan Udaltsov, “Tüm bunlar 6 Mayıs tarihinde planlanan dev yürüyüş öncesi bana karşı yapılan bir provokasyon” eleştirisi getirdi.Adaletli Rusya Partisi milletvekili (Parlamento alt kanadı Duma) İlya Ponomaryov da iktidarın 7 Mayıs Rusya Devlet Başkanı’nın yemin töreni öncesi dev gösteriden endişe ettiğini iddia etti, olayın komplo olduğunu söyledi.

Udaltosv’un eşi Anastasiya da internete koyduğu görüntüde “saldırı” sahnesinin “sahte ve kurgu” olduğunu öne sürdü. Twitter’den konuyla ilgili açıklama yapan Anastasiya Udaltsova, “Udalstsov’a karşı nasıl bir provokasyon yapıldı. Lütfen retwitleyin!” diyerek internete koyduğu görüntüyü herkesin izlemesini rica etti. Anastasiya, “Emin olacaksınız ki bu mercilerin, polisin ona (Udaltsov) karşı yaptığı montaj ve uydurmadır. Onlar kendisinden (Udaltsov’dan) gerçekten de korkmakta ve çeşitli bahanelerle toplumdan izole etmeye çalışmakta” iddiasında bulundu. Muhalefet 6 Mayıs tarihinde parlamento ve devlet başkanlığı seçimlerini protesto etmek amacıyla 1 milyon vatandaşı sokağa çıkarmayı planlıyor .