Konteyner Kentte Bayan Kuaförü ve Güzellik Salonu Açıldı

Van’da meydana gelen deprem felaketinin ardından hayat yavaş yavaş normale dönerken, kurulan konteyner kentlerde de sosyal aktiviteler hızla devam ediyor.

Konteyner Kentte Bayan Kuaförü ve Güzellik Salonu Açıldı
Hüsrev Paşa Konteyner Kenti'nde bayan kuaförü ve güzellik salonu açıldı.Van Vali Yardımcısı Mehmet Özel ve Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir, depremzede çocuklar ve konteyner kent sakinlerinin katılımıyla Hüsrev Paşa Konteyner Kenti'nde düzenlenen şenlik programına katıldı.

Özel ve Sinir daha sonra girişimci bir kadın tarafından burada kurulan kuaför ve güzellik salonunun açılışını yaptı.
Açılış kurdelesini kesen Vali Yardımcısı Mehmet Özel, iş yerinin hayırlı olması temennisinde bulundu. Daha sonra kuaför salonunda bir süre inceleme yapan Vali Yardımcısı Özel, konteyner kentlerde sosyal aktivitelerin her geçen gün artarak devem ettiğini ve bundan sonraki süreçte de devam edeceğini belirtti.

İşletmeci Nezaket Yavuz da ilk etapta 4 kişiye istihdam sağladıklarını ifade etti.

İlk 4 ay yüzde elli indirimli olarak hizmet vereceklerini dile getiren Yavuz, yaşanan deprem felaketinden sonra kadınların kuaförlere gidemediğini dile getirdi. Yavuz, kadınların gönül rahatlığıyla gidebilecekleri bir mekan oluşturmaya karar verdiklerini ve iş yerini açtıklarını söyledi.

Tüm konteyner ketteki kadınları yeni kuaför salonlarına beklediklerini aktaran Yavuz, daha sonra açılışa katılanlara ikramlarda bulundu.