Kocaeli Fuarı'nda 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen 23 Nisan Çocuk Festivali ile kutlanıyor.

Kocaeli Fuarı'nda 23 Nisan Coşkusu
Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi’nde organize edilen Kocaeli Çocuk, Eğitim ve Eğlence Fuar’ında yer alan birbirinden farklı etkinliklerle eğlenen çocuklar 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşıyor. 41 ülkeden gelen 1000 çocukla birlikte Fuar Merkezi’ndeki etkinliklere katılan Kocaelili çocuklar, kukla gösterisinden Hacivat Karagöze, robot adamdan palyaçolara ve stantlara kadar birçok aktiviteye ücretsiz katılabiliyor. Osmanlı Macunu, Mısır ve Pamuk Şekeri ikramının da yapıldığı fuarda çocuklara uçurtma hediye edilirken çocukların yüzleri kelebek, uğur böceği gibi figürlerle boyanıyor.

Caillou ve Arkadaşları Müzikal Show, Tarçın ve Arkadaşları Animasyonu, Model Konseri ve Çin Masalı gibi gösterilerin de yer aldığı fuarı ilk 3 günde 92 bin Kocaelili ziyaret etti. Çocuklarını getiren ailelerin de çocuklar gibi eğlendiği Çocuk Fuarı’nda her stant çocuklara farklı dünyaların kapılarını aralıyor.

TEMA ve TÜPRAŞ çocuklara ücretsiz fidan dağıtırken kukla, cam üfleme, bez bebek gibi stantlarda çocuklar ustaların ellerinde bu eserlerin nasıl şekillendiğini öğreniyor. Dünya çocuklarının ülkelerinden getirilen oyuncak müzesi de yoğun ilgi gören stantların başında geliyor .
Kaynak: İHA