Kadınlar Sarkozy, Gençler Hollande’la Oy Verdi

Fransa’da 7. cumhurbaşkanını belirleyecek seçimlerde kadınların çoğunluğunun Nicolas Sarkozy’ye oy verdiği belirtildi.

Gençler François Hollande’ın yanında yer alırken, işçi kesimden en fazla oyu aşırı sağcı parti lideri Marine Le Pen aldı.Fransa’da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunu Sosyalist Parti’nin cumhurbaşkanı adayı François Hollande ilk sırada tamamlamayı başardı.

Seçimler sonrası TNS sofres ve Ifop tarafından yapılan araştırmada Sosyalist lideri ilk sıraya 35 yaş altı seçmenin taşıdığını ortaya koydu. Seçimi ikinci sırada tamamlayan Nicolas Sarkozy ise 65 yaş üzeri seçmenin en çok tercih ettiği lider oldu.TNS, Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin kadın seçmenin çoğunluğunun oyunu almayı başardığını belirtirken bu oranın yüzde 31 olduğunun altını çizdi.

Kadın seçmende François Hollande’ın oy oranının ise yüzde 28 olduğu belirtildi. Erkek seçmenin ise sadece yüzde 23’ünün Nicolas Sarkozy’nin yanında yer aldığı belirtildi.Aşırı sağa tarihinin en yüksek oyunu kazandıran Marine Le Pen ise kırsal kesimde oy oranıyla diğer liderlere büyük fark attı. Kırsalda yüzde 28 oy oranına sahip olan Le Pen şehir merkezlerinde ise yüzde 18 oy oranı elde etti. Aşırı sağcı aday eğitim seviyesi en düşük kesimde de ilk sırayı elde ederken, Le Pen’in aksine Nicolas Sarkozy yüzde 32 ile eğitim seviyesi yüksek seçmenin cumhurbaşkanı adayı oldu.

Fron National’in lideri Marine Le Pen işçi kesiminde en yüksek oranda tercih ettiği lider oldu. Le Pen yüzde 29 ile işçi oylarında ilk sıranın sahibi oldu. Sol parti adayı François Hollande ise yüzde 28 ile ikinci sırayı elde etti.Fransa'da seçimlerin ikinci turu 6 Mayıs'ta gerçekleştirilecek