Çocuk Hakları Okulu Geliyor

Kocaeli'de, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir araya gelen Çocuk Hakları Meclisi toplantısına İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan da katıldı.

Çocuk Hakları Okulu Geliyor
İlyas Aşar başkanlığında toplanan meclise Kosova, Malezya, Makedonya ve Litvanya’dan çocuklar da iştirak etti. Çocuk Meclisinde konuşan Başkan Doğan, dünyanın en şanslı çocukların Türk çocukları olduğunu belirterek, "Dünyada çocuk bayramı sadece ülkemizde kutlanıyor. Bizlere bu bayramı armağan eden yüce Önder Atatürk’e ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.

Doğan, Türkiye de çocuk doktoru olarak tek belediye başkanı kendisinin olduğunu da ifade ederken, "Bütün projelerimizi çocuk dostu belediyecilik anlayışına göre yapıyoruz. Portatif yüzme havuzları, mahallelerdeki cep sinemalar, okullarda tiyatro, hep sizler için. Türkiye de yine ilk kez Çocuk Hakları Masasını biz kurduk. Hedefimi bunu Çocuk Hakları Okuluna dönüştürmektir. Bu yıl 5500 öğrenciye bisiklet vereceğiz. Bütün çabamız yarınlarımızın yöneticileri olacak siz çocuklara daha yaşanabilir bir kent bırakmak içindir” şeklinde konuştu.

Kosova, Malezya, Makedonya ve Litvanya çocuk grupları da İzmit’te bulunmaktan ve bayram coşkusuna ortak olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söylediler. Doğan, yabancı ülke çocuklarına çeşitli hediyeler verdi. Meclis toplantısında başarılı çalışmalarından dolayı meclis üyesi öğrenciler de ödüllendirildi .
Kaynak: İHA