Atatürk Çocuk Kültür Merkezi Açıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından çocuklara yönelik yapılan Atatürk Çocuk Merkezi törenle açıldı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Altındağ Mahallesi'ndeki merkezin açılış töreninde yaptığı konuşmada, belediye lojmanını restore ederek, çocukların hizmetini sunduklarını söyledi.

Geçen yıl 23 Nisan'da çocuklara Oyuncak Müzesi'ni hediye ettiklerini anlatan Akaydın, bu yıl ise Atatürk Çocuk Kültür Merkezi'ni çocuklara hediye ettiklerini belirtti.

Merkezde çocuklara Türkçe, fen bilgisi, matematik ve yabancı dil eğitiminin verileceğini kaydeden Akaydın, merkezde çocuklar için kültürel ve sanatsal aktiviteler düzenleneceğini bildirdi.

Din eğitimine ise karşı olmadıklarını ve din eğitiminin ailelerin tercihi olduğunu dile getiren Akaydın, ''Bizim öncelikli misyonumuz Atatürk'ünü seven çocuklar yetiştirmektir. Kindar çocuklar yetiştirmek değildir'' dedi.

Çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayan Akaydın, merkezin hayırlı olmasını diledi.

Törende çocuklar müzik eşliğinde eğlendiler.

Altındağ Mahallesi'nde bulunan Atatürk Çocuk Kültür Merkezi'nde 30 kişilik çok amaçlı salon, 15 kişilik bilgisayar odası, 20 kişilik hobi odası, 20 kişilik iki derslik, 5 bin kitaplık kütüphane, dans odası, yönetici odası ve ebeveyn bekleme odasının bulunduğu belirtildi .
Kaynak: AA