YGS Gaziantep Birincileri Fem Dershaneleri’nden Çıktı

YGS 2012 sonuçlarına göre derece yapan okul ve dershaneler ile öğrenciler belli oldu.

YGS birinciliğini elde eden Gaziantep FEM Dershaneleri, YGS1, YGS2, YGS3, YGS4, YGS5 ve YGS6’de birinci sıraya yerleşti. FEM Dershaneleri öğrencisi Ömer Faruk Er YGS1, YGS2’de birinci, Bilal Amin Nawabi YGS4’de birinci, Muhammet İkbal Tanrıöver, YGS5 ve YGS6’da Gaziantep birincisi oldu. Yine FEM Dershanesi öğrencilerinden Onur Karabulak YGS5’de Gaziantep 3’sü, Semanur Yıldırım ise YGS6’da Gaziantep 3’sü oldu.Dershane olarak her yıl başarıdan başarıya koştuklarını ifade eden Fem Dershaneleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Çınar, 2009’da Türkiye 5’si, 2010’da Türkiye 1’si, 2011’de Türkiye 6’sı ve bu sene de başarılı bir dönem geçirdiklerini söyledi.

Bu başarıda aile öğretmen ve öğrenci üçgeninde iyi bir diyalog kurduklarını işaret eden Çınar, “Bu altın öğrencilerimizi bir kez daha tebrik ediyorum. Başarının asıl mimarı olan okul ve dershane idarecileri ile öğretmenlerimizi kutluyorum.” dedi.

YGS’nin öğrenciye etkisinin yüzde 30 olduğunu hatırlatan Çınar, asıl sınavın Haziran ayında yapılacak olan LGS olduğunu belirtti.

Bu sınavın etkisinin yüzde 70 olduğunu aktaran Mehmet Çınar, bu süreçte velilerin de öğrencileri yardımcı olmasını istedi. Havaların ısınması ile öğrencilerin ders çalışmakta zorluk çekeceğini anımsatan Çınar, “Bu durumda öğrencilerin ders çalışma oranı düşüyor. Biz buna çözüm olarak klimalı sınıflarımızda etüt yapmayı düşünüyoruz. Son 55 gün kaldı. Veli ve öğrencilerimizin gayretleri ile başarılı bir LGS geçireceğimizi ümit ediyorum” diye konuştu.

10 yıl önce Afganistan’dan Türkiye’ye gelen Bilal Amin Nawabi ise, “Açıkçası ben de bu başarıyı beklemiyordum. Sıkıntılı bir süreç geçirdim. Bu süreçte öğretmenlerim ve ailem hep yanımda oldular. Günlük 5 saat çalışma ve 500 soru çözerek bu sınava hazırlandım.” şeklinde konuştu.

SUNGUROĞLU LİSELERİ EN BAŞARILI OKUL OLDU

Bu arada Özel Sunguroğlu Liseleri öğrencilerinin tamamının YGS’deki 180 puan barajını geçtiğini açıklayan Okul Müdür Yardımcısı Selami Çetin, Türkiye genelinde ilk bin kişide 4 öğrencilerinin ve 14 derecelerinin olduğunu söyledi.

Çetin, Gaziantep birincisi Ömer Faruk Er ile Gaziantep ikincisi Muhammet İkbal Tanrıöver’in Sunguroğlu Lisesi öğrencisi olduğunu belirtti.