Tekirdağ Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde Kapalı ve Açık Cezaevinde Kalan Toplam 154 Kişi Tahliye Edildi

Ergin Akgün - Tekirdağ Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde kapalı ve açık cezaevinde kalan 154 kişi, Denetimli Serbestlik uygulamasından yararlanarak tahliye edildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Tekirdağ İnfaz Hakimliği, Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları Kanunu'nda değişiklik öngören yasanın uygulamaya girmesinin ardından hükümlülerin yaptığı başvuruları değerlendirdi.

Bu kapsamda, Hayrabolu, Muratlı, Şarköy ve Malkara ile merkez ilçedeki açık ve kapalı cezaevlerinden bugüne kadar işlemleri tamamlanan 154 kişi salıverildi.

Yasa çerçevesinde bu ilçelerde tahliye edilen hükümlüler ile birlikte cezaevlerinde yüzde 10'luk bir boşalmanın olduğu öğrenildi.

Mahkumlar, denetimli serbestlik çerçevesinde cezalarını çeşitli kurumlarda çalışarak çekecek.

Çalışmak istedikleri bölgeleri kendileri seçen mahkumların, her gün bağlı bulundukları il veya ilçedeki kolluk kuvvetlerinde imza atmaları gerekiyor.

Birçok kamu kurum ve kuruluşunun, Denetimli Serbestlik Yasası ile salıverilen kişileri çalıştırmak istediği ve bu uygulamayla hükümlülerin rehabilitasyonunun hedeflendiği öğrenildi .
Kaynak: AA