Erdoğan: Tutuklu Vekiller Konusunda 3 Parti De Farklı Düşünüyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 4 + 4 + 4 eğitim tasarısının iptali için Anayasa Mahkemesine başvurmasını, “Tutarsızlığının değişik bir versiyonu.” şeklinde yorumladı. Erdoğan, tutuklu vekillerin durumu için 3 muhalefet partisinin TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile yaptığı görüşmenin sonunda, her partinin farklı yaklaşım tarzı ortaya koyduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan Katar ziyareti öncesi basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını cevapladı. Tutuklu milletvekilleri konusunda TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in 3 partiyle görüşmesini yaptığını ve bu görüşmelerin sonunda 3 farklı yaklaşım tarzının ortaya çıktığını dile getiren Erdoğan, “3 farklı yaklaşım tarzı örtüşmeli ki, meclis başkanı da böyle bir teklifi getirmiş olsun. Her biri farklı yaklaşım ortaya koyacaksa, Meclis Başkanı’nın da ifadesiyle ‘Ben bunu iktidar partisine götüremem.’ dedi.

İşin aslı da budur zaten.” ifadelerini kullandı.CHP’nin 4 + 4 + 4 eğitim tasarısının iptal edilmesi için anayasa mahkemesine başvurmasıyla ilgili soruya Erdoğan, ana muhalefet partisinin her zamanki uygulaması olduğunu kaydetti.

Erdoğan şöyle devam etti: “Yapılan tutarsızlığın değişik bir versiyonudur. Nitekim Kutlu Doğum Haftası’nda İstanbul’da yaptığı konuşmada ana muhalefet lideri çok farklı bir takdim sundu. Ben de heyecanlandım. Herhalde anayasa mahkemesine gitmezler dedim. Çünkü bu sistemde Kur'an anlatımı, Peygamberimizin hayatı var. Bu kadar güzel sözleri söyleyenler anayasa mahkemesine götürmezler dedim. Temenni ederiz ki son anda vazgeçmesi isabetli olur. Aksi takdirde bu tutarsızlık olur.” diye konuştu.