Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Füzün Açıklaması

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Füzün, hekimlere karşı giderek artan saldırı ve şiddet uygulamalarının herkesi derinden üzdüğünü bildirdi.

Dokuz Eylül Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, üniversite senatosunun Rektör Prof.Dr. Mehmet Füzün başkanlığında toplandığı ve hekimlere yönelik şiddetin ele alındığı belirtildi.

Rektör Prof. Dr. Füzün de açıklamasında, ''Hekimlere karşı giderek artan saldırı ve şiddet uygulamaları hepimizi derinden üzmekte, giderek kaygılarımızı da artırmaktadır. Yüce senatomuz da konuya duyarsız kalmamış, hekimlere yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunun kamuoyuna duyurulmasına karar vermiştir'' ifadesini kullandı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Senatosu'nun kararı şöyle:

''Son yıllarda sağlık alanındaki bazı uygulamalar, halkımız tarafından hekimlerin sorumluluğu olarak algılanmıştır. Bu yanlış algı, giderek tek amacı mesleğini insanlığın hizmetinde kullanmak olan hekimlere karşı hunharca şiddete dönüşmüştür. Hastasını iyileştirmekten başka bir amacı olmaksızın bir saldırı sonucu Gaziantep'te katledilen Op. Dr. Ersin Arslan için acımız sonsuzdur. Ne acıdır ki bugün de İstanbul Üniversitesi'nde bir hekim öğretim üyesi saldırıya uğramıştır. Hekimlere karşı uygulanan şiddet nedeniyle kaygılarımızı ve saldırıları esefle kınadığımızı kamuoyu ile paylaşırız.' '
Kaynak: AA